search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:33
MENU CLOSE

Η Καρολίνα Κένεντι παραιτήθηκε από πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ιαπωνία – Στη θέση της η Ιβάνκα;

18.01.2017 09:14
Η Καρολίνα Κένεντι παραιτήθηκε από πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ιαπωνία - Στη θέση της η Ιβάνκα;  - Media

Μετά από τρία χρόνια στη θέση της πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ιαπωνία, η Καρολίνα Κένεντι – κόρη του προέδρου Τζον Κένεντι- παραιτήθηκε από τη θέση της λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ιάπωνες υποδέχθηκαν την Κένεντι ως celebrity όταν έφτασε στη χώρα και η ίδια εργάστηκε πολύ για να βοηθήσει στην καλυτέρευση των σχέσεων της Ιαπωνίας με τις ΗΠΑ, σε μια σχετικά ταραχώδη περίοδο για την πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή του Ειρηνικού και την Άπω Ανατολή.

«Έχει μεγάλες ικανότητες και εξουσία σαν κάποιος που μπορεί να σε πείσει, κάτι που είναι απαραίτητο για τις σχέσεις των δύο χωρών», αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η ιστορική επίσκεψη του Ομπάμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι τον περασμένο Μάιο έγιναν με τη δικά της συμβολή.

Η Κένεντι διορίστηκε στο Τόκιο το 2013 από τον Μπαράκ Ομπάμα και εντάσσεται στους διπλωμάτες από τους οποίους είχε ζητήσει ο Τραμπ να παραιτηθούν από τη θέση τους μέχρι την ορκωμοσία του.

Μέχρι στιγμής, ο Τραμπ δεν έχει ορίσει τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, με πολλούς να είναι εκείνους οι οποίοι υποστηρίζουν πως η θέση της Κένεντι μπορεί να δοθεί στην Ιβάνκα Τραμπ. Άλλωστε, η Ιβάνκα ήταν παρούσα στην συνάντηση του πατέρα της με τον Ιάπωνα Πρόεδρο Σίνζο Άμπε στην Νέα Υόρκη, λίγες μέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές και είχε μια φιλική συζήτηση με τον Σίνζο Άμπε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:33