17/01/2019 11:54:50

«Μετά την Βάρκιζα» του Μυρώδη Αδαμίδη στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

«Μετά την Βάρκιζα» του Μυρώδη Αδαμίδη στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ - Media

«Μετά την Βάρκιζα» του Μυρώδη Αδαμίδη

σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

πρεμιέρα: Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

https://www.youtube.com/watch?v=8gfErUv-ZE8&feature=youtu.be

βοηθοί σκηνοθέτη: Κωστής Σαββιδάκης - Άννυ Ζερβού

μουσική: Τάσος Σωτηράκης

φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

φωτογραφίες: Κλεοπάτρα Σάρλη

επιμέλεια κοστουμιών – σκηνικών: Ευθύμης Τζώρας

παίζουν:

Θεοδώρα Σιάρκου

Τσαμπίκα Φεσάκη

Ειρήνη Πολυδώρου

Μάνος Κωστής

Σάββας Πογιατζής

Κωστής Σαββιδάκης

παραγωγή: Όψεις Πολιτισμού

οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής:

Σοφία Αδαμίδου  &  θέατρο «ΣΥΝ ΚΑΤΙ» - σύνολο τέχνης

 

 

κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 9.15΄μμ στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ (Αλκμήνης 8, Γκάζι)

τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3428650 & 6978603947

e-mail info@theatro.gr

www.theatro.gr

Λίγα λόγια για το έργο

Λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα ο εμφύλιος πόλεμος, μια μάνα-χήρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δυο γιών της. Προσπαθεί να συμφιλιώσει τα παιδιά της, τους συστήνει ουδετερότητα, παροτρύνει τον μεγάλο γιό να υπογράψει Δήλωση για να μην τον κυνηγούν, παρακαλεί τον μικρό να δεχθεί τις διαφορετικές ιδέες του αδελφού του, ενώ συμβουλεύει τη μικρή της κόρη να μην ανακατεύεται. Όμως, τα γεγονότα σύντομα μετατρέπουν την ελπίδα σε εφιάλτη, την αγάπη σε φόβο και τον φόβο σε συμφορά. Με ρεαλιστική, λιτή γραφή ο συγγραφέας αντλώντας υλικό από μια πραγματική ιστορία - μία από τις πολλές συγκλονιστικές καταστάσεις που βίωσε ο λαός μας - πλάθει ένα συγκινητικό, ανθρώπινο και ταυτόχρονα πολιτικό δράμα. Μία από τις πολλές συγκινητικές αληθινές ιστορίες του εμφυλίου πολέμου, που μπορεί σήμερα κάποιος να διηγηθεί στα παιδιά ή στα εγγόνια του. Μια ιστορία από αυτές που διεκδικούν τον δικό τους χώρο, προσφέροντας ως αντίδωρο το αμυδρό φως της ελπίδας, μια ιστορία από αυτές που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στο «σώμα» της κοινωνικής και ιστορικής «μνήμης». Μια ιστορία που φωτίζει την αγωνία του ανθρώπου και όλες τις μεγάλες οδύνες του. Οι ήρωές του σε ένα διαρκή αγώνα ζωής και θανάτου, με την ελπίδα να πεθαίνει και να ανασταίνεται.

Στο σημείωμά του στο πρόγραμμα της παράστασης ο συγγραφέας Μυρώδης Αδαμίδης γράφει: «Είναι αλήθεια: "Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί" (Σεφέρης), όμως «Βίγλα αψηλή στα φρένα μας η μνήμη» (Καζαντζάκης). Αυτές οι αλήθειες συνηγόρησαν στο να σας διηγηθώ μια ιστορία όπως την άκουγα παιδί, αντί για παραμύθια με μάγισσες, δράκους και ιππότες, πρίγκιπες και βασιλοπούλες. Μια αληθινή ιστορία που στην μικρή κοινωνία του χωριού μου απέκτησε μεγάλη σημασία και 70 χρόνια μετά έρχεται στη θεατρική σκηνή, ως μάρτυρας των καιρών. Με το έργο αυτό επιχειρώ να καταθέσω απλώς αυτό που μου αναλογεί, αυτό που μέσα μου επιμένει να με συγκλονίζει. Πόνος, περηφάνια, μνήμη, προβληματισμός. Η Ελλάδα και η πρόσφατη ιστορία της. Η δύναμη του καλού και οι "δαίμονες" του κακού. Οι αγωνιστές και οι πατριδοκάπηλοι διώκτες τους. Η ζωή και ο θάνατος».

είδος: κοινωνικό-πολιτικό δράμα

διάρκεια: 100΄ λεπτά

διάλειμμα: όχι

τιμή: 14 ευρώ και 10 ευρώ το μειωμένο 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.