search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:37
MENU CLOSE

Ξεφεύγουν οι βουλευτές του Ερντογάν: Τον αποκαλούν Χαλίφη και «φως του Αλλάχ»

18.01.2017 11:00
Ξεφεύγουν οι βουλευτές του Ερντογάν: Τον αποκαλούν Χαλίφη και  «φως του Αλλάχ» - Media

Έχει αρχίσει να ξεφεύγει επικίνδυνα η κατάσταση μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο το οποίο πριν από λίγες μέρες ενέκρινε το πρώτο πακέτο άρθρων για τη Συνταγματική αναθεώρηση και ετοιμάζεται να συζητήσει το δεύτερο πακέτο άρθρων. Το ξύλο μεταξύ των Τούρκων βουλευτών πάει… σύννεφο με την Τουρκική Εθνοσυνέλευση να μοιάζει όλο και πιο συχνά με ρινγκ αγώνα μποξ. Τώρα, φαίνεται πως βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν έχουν αρχίσει να τον αποκαλούν χαλίφη και … θείο φως!

Υψηλόβαθμα στελέχη  και βουλευτές του κόμματος  δεν βλέπουν απλά έναν ηγέτη που εξελίσσεται σε έναν νέο σουλτάνο αλλά βλέπουν τον ίδιο τον Προφήτη και την «ενσάρκωση του Αλλάχ».

Πρόσφατα, ο Σουάτ Ουνάλ, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΑΚΡ,  δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη χαρά του για την προωθούμενη αλλαγή του Συντάγματος και έγραψε στο Facebook: « Ο Ερντογάν θα  γίνει χαλίφης. [Το] 2023.Ο Αλλάχ θα εκπληρώσει το Θείο Φως του»

Η αναφορά του Ουνάλ ήρθε ύστερα από κείμενο του Αμπντουραχμάν Ντιλιπάκ, αρθογράφου στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Akit,  όπου ανέφερε πως «ο Ερντογάν θα είναι χαλίφης μετά τη νέα του προεδρική ιδιότητα. Ακόμα και τα δωμάτια του Ακσαράϊ [Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα] είναι έτοιμα. Η Ισλαμική Ένωση θα εγκαθιδρυθεί».

Μάλιστα, ο Ντιλπάκ το 2015 είχε πει πως: «Το χαλιφάτο έχει φτάσει στο τουρκικό κοινοβούλιο. Η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν αναγκαίο. Εάν ο Ταγίπ Ερντογάν περάσει  ένα προεδρικό σύστημα, το πιθανότερο είναι να διορίσει συμβούλους στις μουσουλμανικές επικράτειες, στις επικράτειες που είναι πιστές στον χαλίφη. Θα δημιουργήσει, επίσης, γραφεία αντιπροσώπων της Ισλαμικής Ένωσης στο Μπεστεπέ [ περιοχή που βρίσκεται το Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα]».

Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι καινούργιες μιας και τα τελευταία χρόνια οι πιστοί Μουσουλμάνοι οπαδοί του Ερντογάν αλλά και άτομα που προέρχονται ή ηγούνται μουσουλμανικών θρησκευτικών σεχτών στην Τουρκία, δηλώνουν πως ο Ερντογάν είναι αυτός που θα μπορέσει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και πως θα μπορέσει να καλύψει το «κενό» που έχει μείνει.

Ενώ δεν λείπουν και εκείνοι οι οποίοι θεωρούν πως ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει όλα τα «χαρακτηριστικά του ίδιου του Θεού» και μπορεί να λατρεύεται σαν «ένας δεύτερος προφήτης».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:36