search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:58
MENU CLOSE

37 νεκροί από βομβιστική επίθεση στο Μαλί:

18.01.2017 11:35
37 νεκροί από βομβιστική επίθεση στο Μαλί: - Media

 

Τουλάχιστον 37 πρώην αντάρτες και μέλη φιλοκυβερνητικών ένοπλων ομάδων σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα σε ένα στρατόπεδο στην πόλη Γκάο στο βόρειο Μαλί, σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα.

«Ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε εναντίον του στρατοπέδου», όπου βρίσκονται πρώην αντάρτες κυρίως Τουαρέγκ και μέλη φιλοκυβερνητικών ένοπλων ομάδων στο Γκάο. «Ο απολογισμός είναι 37 νεκροί», δήλωσε μια στρατιωτική πηγή από την αποστολή του ΟΗΕ στο Μαλί (Minusma).

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από μια κυβερνητική πηγή στο Γκάο.

Ένας δημοσιογράφος του Reuters που έφτασε στο στρατόπεδο λίγο μετά την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, που σημειώθηκε περίπου στις 09:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ότι είδε δεκάδες πτώματα στο χώμα, ενώ δίπλα τους κείτονταν οι τραυματίες.

Οι στρατιώτες και τα μέλη των ένοπλων ομάδων κάνουν κοινές περιπολίες βάσει της ειρηνευτικής συμφωνίας που επετεύχθη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ώστε να τερματιστεί η βία στο βόρειο Μαλί.

Μια στρατιωτική επέμβαση υπό τη Γαλλία το 2013 εκδίωξε τους ισλαμιστές αντάρες, περιλαμβανομένων ομάδων που συνδέονται με την αλ Κάιντα, και οι οποίοι είχαν καταλάβει το βόρειο Μαλί έναν χρόνο νωρίτερα.

Παρόλα αυτά οι ισλαμιστές εξακολουθούν να δρουν στην περιοχή και η ανασφάλεια επιδεινώνεται από τις εντάσεις μεταξύ των τοπικών ομάδων ανταρτών και των φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών ομάδων.

Στο μεταξύ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρινό λε Ρου χαρακτήρισε την επίθεση «μεγάλη και βαθιά συμβολική επίθεση».

Λίγες ημέρες νωρίτερα την περιοχή είχε επισκεφθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:57