search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:28
MENU CLOSE

«Συμμορία με τις Φεράρι»: Νέα επιχείρηση της αστυνομίας – Ανοίγουν θυρίδες, έφοδοι σε σπίτια

18.01.2017 16:29
«Συμμορία με τις Φεράρι»: Νέα επιχείρηση της αστυνομίας - Ανοίγουν θυρίδες, έφοδοι σε σπίτια - Media
 
Σε συντονισμένη επιχείρηση προχώρησε η αστυνομία με εντολή των ανακριτών Ρ. Κατσιβέλη και Δ. Φούκα για την υπόθεση των Ρομά και των κλεπταποδόχων κοσμημάτων μεγάλης αξίας από ληστείες.
 
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα σε έξι περιοχές της Ελλάδας, τόσο στην Αττική (Λιόσια και Ασπρόπυργο) όσο και στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Βέροια, Λάρισα) ανοίγοντας θυρίδες αλλά και με εφόδους σε σπίτια εμπλεκομένων με την συμμορία των Ρομά, πολλοί εκ των οποίων είναι ήδη στη φυλακή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες έχουν ήδη φέρει καρπούς, αφού έχουν εντοπιστεί κοσμήματα μέσα σακούλες, χρήματα σε μετρητά, όπλα και ποσότητες ναρκωτικών.
 
Η αστυνομία προχώρησε στις εφόδους μετά τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, κατά την διάρκεια της έρευνάς τους, εντοπίζοντας τραπεζικές θυρίδες σε υποκαταστήματα δύο τραπεζών στις πέντε από τις έξι πόλεις που έγιναν οι έφοδοι σε σπίτια εμπλεκομένων.
 
Σε αυτές τις θυρίδες εκτιμήθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι έκρυβαν πανάκριβα κοσμήματα και μετρητά από τις κλοπές. Όλα τα κατασχεθέντα μεταφέρονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.
 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας άνδρας σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και που φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμμορία των Ρομά.
 
Οι πρώτες συλλήψεις είχαν πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο με τουλάχιστον 30 κατηγορουμένους, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν μέλη της οργάνωσης που για πολλά χρόνια “ρήμαζαν” πολυτελή σπίτια, κλέβοντας κυρίως κοσμήματα. Εμπλοκή στην υπόθεση φαίνεται ότι είχαν και αστυνομικοί αλλά και κοσμηματοπώλες και άλλοι επιχειρηματίες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43