search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:35
MENU CLOSE

Τα αυστριακά ΜΜΕ για την εκλογή Ταγιάνι

18.01.2017 17:06
Τα αυστριακά ΜΜΕ για την εκλογή Ταγιάνι - Media

 

Ευρείες αναφορές στην εκλογή του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, κάνουν στα σημερινά φύλλα τους στο σύνολό τους οι αυστριακές εφημερίδες, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως σε μία διαδικασία που διάρκεσε δώδεκα ώρες η εκλογή κατέστη δυνατή μόνον κατά την τέταρτη ψηφοφορία, συγκεντρώνοντας 274 ψήφους έναντι 183 του αντιπάλου του, Τζιάνι Πιτέλα.

Στα δημοσιεύματα παρατίθενται βιογραφικά στοιχεία του Αντόνιο Ταγιάνι, με επισημάνσεις για την πρώην θητεία του ως Ευρωπαίος Επίτροπος δύο φορές, όπως επίσης για τους πολιτικούς δεσμούς του με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς και για τον προκάτοχό του στην Προεδρία, του Μάρτιν Σουλτς που επιστρέφει τώρα στην εσωτερική πολιτική της Γερμανίας.

Γίνονται επίσης αναφορές στον συσχετισμό δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις παρατάξεις που κατέστησαν τελικά δυνατή την εκλογή του όπως και στο γεγονός πως δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των ευρωβουλευτών, ενώ σημειώνεται και η έως τώρα ακολουθούμενη πρακτική στην κάλυψης των ανωτάτων αξιωμάτων στην Ευρωπαική Ενωση.

Ενδεικτικά, η εφημερίδα “Κουρίρ” παρατηρεί στο εκτενές δημοσίευμά της πως καθοριστικός παράγοντας για την επικράτηση του Αντόνιο Ταγιάνι υπήρξε η δεξιά συντηρητική και ευρωσκεπτική ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.

Ο “φίλος του Μπερλουσκόνι” εξελέγη με τη βοήθεια των Βρετανών “Τόρις”, που υποστηρίζουν το Brexit, και της πολωνικής ομάδας “Pis”, η οποία “δεν έχει και πολύ καλή σχέση με την ευρωπαϊκή δημοκρατία”, προσθέτει η εφημερίδα, επισημαίνοντας πως τη νέα συμμαχία προώθησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέρνερ, ευρωβουλευτής της γερμανικής Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης.

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται πως με την εκλογή Ταγιάνι τερματίζεται και ο έως τώρα άτυπος συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο που καθιστούσε δυνατές γρηγορότερες αποφάσεις για ευρωπαικούς νόμους και προγράμματα, κάτι που υπήρξε πλεονέκτημα στη διάρκεια της δημοσιονομικής και προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με την “Κουρίρ”, ηττημένοι της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης είναι οι Σοσιαλδημοκράτες καθώς με την εκλογή του Αντόνιο Ταγιάνι , το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα κατέχει πλέον και τις τρεις κορυφαίες θέσεις στην Ευρωπαική Ενωση, εκείνες των προέδρων σε Ευρωπαικό Συμβούλιο, σε Ευρωπαική Επιτροπή και σε Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:30