search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:05
MENU CLOSE

Βουλή: «Μάχη» για τον ΔΟΛ στη συζήτηση για τα… αγροτικά

18.01.2017 18:26
Βουλή: «Μάχη» για τον ΔΟΛ στη συζήτηση για τα… αγροτικά - Media
 
Οι εξελίξεις στο ΔΟΛ βρέθηκαν στο επίκεντρο της μετωπικής σύγκρουσης των πολιτικών αρχηγών κατά την διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή, θέμα της οποίας ήταν ο πρωτογενής τομέας και οι αγρότες.
 
Η… ατζέντα της συνεδρίασης «άνοιξε» και, από τα αγροτικά ζητήματα που ήταν και το θέμα της μονομαχίας στην Ολομέλεια, περιστράφηκε γύρω από όλα τα ανοιχτά πολιτικά ζητήματα των τελευταίων ημερών. 
 
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και την επιστροφή του Βασίλη Μουλόπουλου ξεκινώντας τις τοποθετήσεις τους στην συζήτηση.
 
«Δεν καταφέρατε να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ channel και τώρα ετοιμάζετε το ΣΥΡΙΖΑ news», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε πως «η επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ ανατέθηκε ήδη στον κ. Μουλόπουλο, έμπιστο του κ. Τσίπρα και πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής. Είναι φανερό ότι είμαστε μπροστά σε μια κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ». 
 
Απάντηση Τσίπρα με θεσμικό πλαίσιο
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις συντονισμένες βολές της αντιπολίτευσης σε υψηλούς τόνους ενώ έκανε λόγο για συγκρότηση ενός νέου θεσμικού πλαισίου προστασίας του Τύπου και των εργαζομένων, καλώντας τα πολιτικά κόμματα να έρθουν σε αυτή την συζήτηση.
 
Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βοηθήσει τον ΔΟΛ ωστόσο ξεκαθάρισε πως «εμείς δεν κάνουμε υπόγειες συνδιαλλαγές και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η κοινωνία» και πως «οι τράπεζες δάνεια με αέρα δεν θα δώσουν όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση».
 
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ ζητούν λύσεις και σημείωσε πως «ζητούν όσο διαρκεί η εκκαθάριση -που απ’ όσο ξέρω στον ΔΟΛ ξεκινά το επόμενο διάστημα, με βάση τις αποφάσεις των δικαστηρίων, διότι τα δάνεια έχουν καταγγελθεί- να υπάρχει η δυνατότητα να πληρώνονται, αυτονόητο αίτημα από την πλευρά τους, ζητούν να μην απαξιωθούν οι τίτλοι και να μην χαθεί η εμπορική τους αξία».
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα περί ενός θεσμικού πλαισίου προστασίας συνολικά του Τύπου.
 
«Αλλά δεν κατάλαβα αυτά τα οποία είπατε, ότι εάν υπάρχει κάποιου είδους διακομματική συναίνεση, μπορούμε να δούμε ένα πλαίσιο, το οποίο να ισχύει για όλες τις εταιρείες που έχουν αντίστοιχα προβλήματα» σημείωσε αρχικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε λέγοντας: «Θα ήθελα να μου το εξηγήσετε λίγο πιο πολύ αυτό. Διότι, αν είναι πάλι να φορτώσουμε τα χρέη των επιχειρήσεων στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων, εμείς σε αυτό, τέτοιες λογικές, δεν πρόκειται να συμμετέχουμε, λοιπόν, κ. Τσίπρα. Αυτά να τα ξεχάσετε».
 
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΔΟΛ ο «γαλάζιος» πρόεδρος απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό και διερωτήθηκε: «Εσείς δεν κάνατε μυστικές συναντήσεις με τον κ. Ψυχάρη, τέσσερις τον αριθμό, παρέα με μια γάτα πριν από τις εκλογές; Δεν τις έκανα εγώ. Εσείς τις κάνατε. Αν κάτι χάλασε στη μοιρασιά, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, δεν είναι δικό μου», κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ.  
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:04