25/02/2020 18:41:59

Μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης πρώην ποδοσφαιριστής (Photo)

Μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης πρώην ποδοσφαιριστής (Photo) - Media

 

Δικαστήριο στο Κάιρο συμπεριέλαβε τον 38χρονο Μοχάμεντ Αμπουτρίκα στον κατάλογο των οργανισμών και των ατόμων που θεωρούνται «τρομοκράτες» από τις αρχές.

Ο Αμπουτρίκα, εξαιρετικός παίκτης της εθνικής ομάδας και ένας από τους καλύτερους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές της γενιάς του, έγινε διάσημος παίζοντας για την ομάδα της πρωτεύουσας Αλ Αχλί ΣΚ, πριν αποχωρήσει το 2013.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχουν υπόνοιες πως χρηματοδότησε την εκτός νόμου ισλαμιστική μουσουλμανική Αδελφότητα, που το 2013, χαρακτηρίσθηκε επίσημα ως μια «τρομοκρατική οργάνωση».

Σε έναν αντιτρομοκρατικό νόμο που εγκρίθηκε το 2015 από το καθεστώς του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, και έχει δεχθεί έντονες αντιδράσεις από μέλη οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» απαγορεύεται να εγκαταλείψουν την επικράτεια και τους αφαιρείται το διαβατήριο. Στην  διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2012, ο Αμπουτρίκα είχε υποστηρίξει δημόσια την υποψηφιότητα του Μοχάμεντ Μούρσι, ο οποίος προέκυψε από τις τάξεις των Αδελφών μουσουλμάνων. Ο Μούρσι εκδιώχθηκε ένα χρόνο αργότερα. 

Ο Μοχάμεντ Αμπουτρίκα τον Αύγουστο του 2014, προκάλεσε επίσης αντιδράσεις και σχόλια  όταν αρνήθηκε την πρόσκληση του Πάπα σε φιλανθρωπικό παιχνίδι λόγω της συμμετοχής και του Γιόσι Μπεναγιούν, Ισραηλινού μέσου.

Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, Μοχάμεντ Οσμάν, σχολίασε ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν «αντίθετη προς το νόμο», επειδή ο πρώην ποδοσφαιριστής «δεν έχει  καταδίκες ή οποιαδήποτε ενοχοποίηση». Ο δικηγόρος είπε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης.

Από την Γκαμπόν όπου βρίσκεται, ως σχολιαστής της αιγυπτιακής τηλεόρασης για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ο Αμπουτρίκα αρνήθηκε τις κατηγορίες. Μαζί με τον Μοχάμεντ Αμπουτρίκα, άλλα 1.400 άτομα συνδέονται ως ύποπτοι συνδιαλλαγών με την οργάνωση, «Αδελφοί Μουσουλμάνοι».

Ο Αμπουτρίκα, σγωνίστηκε 105 φορές τη φανέλα της εθνικής Αιγύπτου, κατέκτησε δύο Κύπελλα Εθνών Αφρικής, πέντε Champions League της ηπείρου, επτά πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και έξι Σούπερ Κύπελλα με τη φανέλα της Αλ Αχλί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.