search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:20
MENU CLOSE

Το χιόνι χειροτερεύει την κατάσταση στην Ιταλία – Πυροσβέστες απεγκλώβισαν μητέρα και παιδί

18.01.2017 19:13
Το χιόνι χειροτερεύει την κατάσταση στην Ιταλία - Πυροσβέστες απεγκλώβισαν μητέρα και παιδί - Media

 

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν, πριν λίγο, ένα μικρό παιδί και την μητέρα του έξω από την πόλη Τέραμο της κεντρικής Ιταλίας. Βρίσκονταν σε κτίριο αγροτικού τουρισμού που κατέρρευσε μερικώς σήμερα, εξαιτίας των αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων και της πίεσης του χιονιού πάνω στην στέγη.

 Η γυναίκα και το παιδί της μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζουν υποθερμία, αλλά η γενικότερη κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Παράλληλα, οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν να εντοπίσουν και τους τρεις κτηνοτρόφους οι οποίοι αγνοούνταν στην περιφέρεια Μάρκε. Όπως διαπιστώθηκε, είναι καλά στην υγεία τους.

 Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν προκύπτει να υπάρχουν θύματα στις περιφέρειες Λάτσιο, Ούμπρια και Μάρκε, οι οποίες επλήγησαν και σήμερα από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του Εγκέλαδου. Σε πολλές περιοχές, όμως, συνεχίζει να χιονίζει αδιάκοπα και οι κάτοικοι ζητούν να καθαριστούν άμεσα οι δρόμοι για να μπορέσουν να μεταφερθούν σε ασφαλέστερες περιοχές.

Οι κάτοικοι της Τσιταρεάλε στο Ριέτι δίνουν μάχη και με τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες φτάνουν τους -18 βαθμούς Κελσίου.

Ο ιερέας της περιοχής, πατέρας Φάμπιο Γκαμαρότα, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού: «Η μόνη μας τύχη είναι ότι μοιραζόμαστε την ίδια τύχη. Εχθές βράδυ η θερμοκρασία είχε πέσει στους -18 βαθμούς. Αυτό μας ωθεί στην αλληλεγγύη, την υπευθυνότητα και τη συμπόνια. Το χιόνι κι ο σεισμός μας θάβουν ζωντανούς».

Η σφοδρή χιονόπτωση χειροτερεύει την κατάσταση και στο Καμποτόστο στην Άκουιλα, με την περιοχή να έχει εγκλωβιστεί και την Πολιτική Προστασία να μην έχει ακόμα καταφέρει να φτάσει στο σημείο. Σε πολλά σημεία του Καμποτόστο, το χιόνι φτάνει τα τρία μέτρα.

Η στέγη του δημαρχείου κατέρρευσε, χωρίς να υπάρχουν τραυματίες. 

Παράλληλα, σε πολλές περιοχές σημειώνονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση, ενώ οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν διακοπεί ενισχύοντας την αγωνία όσων επιχειρούν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17