search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:58
MENU CLOSE

Νέο κύμα κακοκαιρίας-Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Βόρειο Ελλάδα

20.01.2017 06:09
Ξανά στην «κατάψυξη» η χώρα - Τι προβλέπει η ΕΜΥ - Media

Χιονοπτώσεις στη Θράκη τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρα στα ορεινά- ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα.

Χτύπησε» και στην Ξάνθη ο «Βίκτωρας»

Την Ξάνθη «χτύπησε» ο «Βίκτωρας», το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα, με αποτέλεσμα τα σχολεία στον Δήμο Μύκης να παραμείνουν κλειστά. Όπως αναφέρει το xanthinea.gr, υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία στον εν λόγω Δήμο παραμένουν κλειστά από την περασμένη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Κλειστά παράμειναν και όλα τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης λόγω της χιονόπτωσης.  Την ίδια στιγμή στα λευκά ντύθηκαν τόσο παραθαλάσσιοι όσο και πεδινοί οικισμοί της Ξάνθης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα αν και στην ορεινή περιοχή απαιτείται η χρήση αλυσίδων.

Στη Ροδόπη, η κίνηση των οχημάτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του δήμου Αρριανών διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής-Ξυλαγανής-Μαρώνειας και μεγάλη προσοχή λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων από την Καλλίστη προς το Φανάρι και από τον Πολύανθο προς τον Ίασμο και τους Αμαξάδες στον δυτικό άξονα του νομού.

Κλειστά τα σχολεία σε Σουφλί, Διδυμότείχο και Ορεστιάδα

Λόγω της χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην διοικητική περιφέρεια του Καλλικρατικού Δήμου Διδυμοτείχου, αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Β/θμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Διδυμοτείχου και Μεταξάδων.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Διδυμοτείχου παραμένουν ανοιχτοί. Επίσης για τους ίδιους παραπάνω λόγους δεν θα λειτουργήσουν και τα σχολεία του Δήμου Σουφλίου. Επίσης στην Ορεστιάδα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών (πλην των Εσπερινών για τα οποία θα ληφθεί απόφαση στις 20/1/2017 και ώρα 14.00).

«Άσπρισαν» τα Γρεβενά

Μία μέρα μετά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, η camera του Grevena TV, έκανε μία σύντομη βόλτα στην πόλη των Γρεβενών.

 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές του νομού Λάρισας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων και καταστροφικών καιρικών φαινομένων κήρυξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, μετά από αίτημά του προς το υπουργείο Εσωτερικών, τις περιοχές των Φαρσάλων, των Τεμπών και της Ελασσόνας του νομού Λάρισας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ισχύει από την 07/01/2017 και για ένα μήνα έως την 07/02/2017.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:56