18/01/2020 16:13:32

Μπαλωμενάκης: Τα στοιχεία είναι καθαρά, οι αριθμοί είναι αριθμοί

Μπαλωμενάκης: Με πληρεξούσιο αρχηγού ενεργούν οι ταμίες των κομμάτων- Η Δικαιοσύνη θα κρίνει - Media

Για όσους έπαιρναν δάνεια με αέρα, καμιά φορά ο αέρας... τους παίρνει και τους σηκώνει, σχολίασε ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ο πρόεδρός της Αντ. Μπαλωμενάκης. Mιλώντας. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" ο κ.Μπαλωμενάκης τόνισε ότι "δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες και ενδείξεις για την κατάθεση ξεχωριστού πορίσματος από κάποιο από τα άλλα κόμματα", εκτιμώντας ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο στη συνέχεια.

Μπορεί κάποιες εκτιμήσεις να διαφέρουν αλλά «τα στοιχεία είναι καθαρά και οι αριθμοί είναι αριθμοί», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα ολοκληρώνεται η προσπάθεια μίας κοινής πορείας για την κατάληξη σε έναν βασικό κορμό πορίσματος, όπως λέει ο Κανονισμός της Βουλής. Η κρίσιμη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι.

Σε αυτόν, αναμένεται να προστεθούν οι παρατηρήσεις του κάθε κόμματος, ή οι αντιρρήσεις πάνω στο βασικό κορμό, που έχει παραδώσει από τη Δευτέρα η πλειοψηφία.

θα ακολουθήσει μία εύλογη προθεσμία, πιθανώς 24 ωρών, προκειμένου προσθήκες της τελευταίας στιγμής και παρατηρήσεις και αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης να κατατεθούν στη Γραμματεία και τη Δευτέρα το πόρισμα θα παραδοθεί, πλην απροόπτου, στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση.

Ο κ.Μπαλωμενάκης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα βασικά σημεία που παρουσιάζει το πόρισμα:

ΚΟΜΜΑΤΑ

  • αλόγιστος υπερδανεισμός προ κρίσης
  • χαριστικές επαναπροσεγγίσεις αυτού του δανεισμού εντός κρίσης
  • πολλαπλές εκχωρήσεις στις τράπεζες μελλοντικών κρατικών επιδοτήσεων  στα όρια της μη νομιμότητας, με διαβεβαιώσεις ότι δεν υπήρχαν άλλες εκχωρήσεις
  • εκτός λογικής εκχωρήσεις επιδοτήσεων μέχρι και σε βάθος δεκαετίας με βάση προηγούμενα εκλογικά ποσοστά

ΜΜΕ

  • δανειοδοτήσεις με χαμηλές ως πολύ χαμηλές εξασφαλίσεις ειδικά στα μεγάλα συγκροτήματα
  • χαριστικές ρυθμίσεις αναχρηματοδότησης και άλλων δανείων
  • άρση εγγυήσεων χωρίς εμφανή λόγο επί ζημία των τραπεζών
  • μπουκέτο πράξεων τραπεζικών με σοβαρές ως πολύ σοβαρές, κακουργηματικού χαρακτήρα ευθύνες

Αυτές οι πράξεις «καταγράφονται όλες, δεν έχει αποκρυβεί απολύτως τίποτε», τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Αναφερόμενος ειδικά στο ΔΟΛ, σημείωσε πως πρέπει να τονιστεί ότι «είναι ευτυχής συγκυρία ότι είχε δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Προκαλείται ο καθένας» να πει «αν υπάρχει έστω και κεραία διαφοροποιημένη, κανείς ούτε χαρίστηκε ούτε χαρίζεται στο συγκρότημα, υπήρξαν παραβάσεις, ειδικά του κ.Ψυχάρη, που παρουσιάζουν σοβαρά μειονεκτήματα».

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο δανειοδοτήθηκε με «αέρα» την υπογραφή του, είπε χαρακτηριστικά, ότι ενίοτε «ο αέρας μας παίρνει και μας σηκώνει»...

 

Πηγή: Στο Κόκκινο

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.