search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:09
MENU CLOSE

Επιδρομή ΗΠΑ στη Συρία με 100 νεκρά μέλη της Αλ Κάιντα – Με 14 βόμβες λίγο πριν την ορκωμοσία Τραμπ

20.01.2017 18:19
Επιδρομή ΗΠΑ στη Συρία με 100 νεκρά μέλη της Αλ Κάιντα - Με 14 βόμβες λίγο πριν την ορκωμοσία Τραμπ - Media

 

Επιδρομή που εξαπέλυσαν αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη δυτική Συρία είχε αποτέλεσμα να εξοντωθούν πάνω από 100 μέλη της αλ Κάιντα, δήλωσαν αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο βομβαρδισμός έγινε την Πέμπτη, μία ημέρα πριν τελειώσει η θητεία του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και μία ημέρα αφού πάνω από 80 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Λιβύη.

Ένας αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως στην επιδρομή αυτή ενεπλάκη κυρίως ένα βομβαρδιστικό B-52 το οποίο έριξε 14 βόμβες.

Άλλες πηγές ανέφεραν πως στην επιδρομή πήραν επίσης μέρος τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο αξιωματούχος που μίλησε στο Ρόιτερς ανέφερε πως η επιδρομή έγινε στην επαρχία Ιντλίμπ, δυτικά στο Χαλέπι, και ότι το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας θεωρεί πως δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι μια αεροπορική επιδρομή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 40 μέλη της οργάνωσης Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας (Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ) στη βορειοδυτική Συρία, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει ποια δύναμη την εξαπέλυσε. Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για την ίδια επιδρομή.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24