search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:09
MENU CLOSE

Υπόθεση Αγραφιώτου: Η αποκάλυψη που ανατρέπει τα δεδομένα

21.01.2017 09:02
Νέες αποκαλύψεις για την Ελευθερία Αγραφιώτου - Τι ήθελε να κάνει πριν δολοφονηθεί; (Videos) - Media

 

Τα δεδομένα για την Ελευθερία Αγραφιώτου φαίνεται πως ανατρέπονται, καθώς η νέα αποκάλυψη έρχεται να προσθέσει νέες πληροφορίες για την στυγερή δολοφονία της άτυχης γυναίκας. Όπως όλα δείχνουν, ο δολοφόνος είναι γνώστης του κτιρίου και ξέρει πολύ καλά τα κατατόπια. Ένα σημαντικό ερώτημα ήταν το από πού έφυγε ο δράστης…

Το «σημάδι» του δολοφόνου στην κάμερα του «Τούνελ»

Η Αγγελική Νικολούλη ερεύνησε σπιθαμή προς σπιθαμή το γκαράζ του μυστηρίου. Η κάμερα  κατέγραψε όλους τους χώρους γύρω από το σημείο που βρέθηκε νεκρή η άτυχη Αγραφιώτου. Η δημοσιογράφος σε μια αναπαράσταση, ζωντάνεψε το ίδιο σκηνικό που υπήρχε και τότε.  Η πόρτα πυρασφάλειας από το γκαράζ  προς  το μικρό κλιμακοστάσιο που κανείς τότε δεν χρησιμοποιούσε,  ήταν μισάνοιχτη.  Λίγο πιο μέσα υπήρχε μια άλλη πόρτα κλειστή, που οδηγούσε στα ανενεργά ασανσέρ των διαμερισμάτων του κτιρίου, μια μικρή αποθήκη  και μια σκάλα που λειτουργεί σαν έξοδος κινδύνου.

Στο σημείο αυτό, πίσω από την δεύτερη πόρτα, βρέθηκε το ημίγυμνο  πτώμα της άτυχης γυναίκας μέσα σε μια λίμνη αίματος. Η σκάλα  λειτουργεί σαν έξοδος κινδύνου και  συνδέει τα τρία υπόγεια. Όλα  δείχνουν  ότι ο δράστης τράβηξε τη γυναίκα στο κλιμακοστάσιο από το 2ο υπόγειο που είχε παρκάρει. Η δημοσιογράφος αναρωτήθηκε που καταλήγει αυτή η σκάλα. Την ανέβηκε και με ανοιχτή την κάμερα, έφτασε στο ισόγειο του κτιρίου. Σπρώχνοντας την πόρτα που βρίσκεται στο σημείο, διαπίστωσε έκπληκτη πως οδηγεί έξω από το κτίριο.

Η έξοδος αυτή καλύπτεται από φυτά και αποτελούσε το κατάλληλο σημείο διαφυγής για τον δράστη, αφού δεν διέθετε ούτε κάμερα ασφαλείας, αλλά ούτε και συναγερμό. Σημαντική λεπτομέρεια:  Η πόρτα αυτή δεν ανοίγει από την εξωτερική πλευρά , παρά μόνο με κλειδιά που διαθέτουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας των διαμερισμάτων και υπάλληλοι του Δήμου Αμαρουσίου.

Το σημείο διαφυγής του δολοφόνου

Μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο που βάφτηκε με το αίμα της άτυχης γυναίκας, η Αγγελική Νικολούλη συνέχισε τη διεξοδική έρευνα της. Εντόπισε και συνομίλησε με τον εκπρόσωπο εταιρείας ξένων συμφερόντων,  στην οποία ανήκουν τα διαμερίσματα που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο που βρήκε τραγικό θάνατο η Αγραφιώτου. Όπως εξήγησε στη δημοσιογράφο, στον όροφο βρίσκονται δύο διαμερίσματα. Την περίοδο που ο μανιακός δολοφόνησε την 69χρονη, τα διαμερίσματα δεν ήταν σε λειτουργία και παραμένουν κλειστά μέχρι σήμερα.

Λίγο καιρό πριν διαπραχθεί το άγριο έγκλημα , είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί στον χώρο, εργασίες κατασκευής. Ο εκπρόσωπος υποστήριξε πως εκείνο το χρονικό διάστημα δεν υπήρχαν εργάτες, τα κλειδιά είχαν επιστραφεί στην εταιρεία από τον κατασκευαστή και κανείς άλλος δεν είχε πρόσβαση στα διαμερίσματα. Ξεκαθάρισε ακόμη, πως τα ασανσέρ που οδηγούν στα διαμερίσματα και συνδέονται με το επίμαχο υπόγειο γκαράζ,  δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία. Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για το ποιος έχει τα κλειδιά της πόρτας στην οποία οδηγεί η σκάλα του κλιμακοστασίου, απάντησε χαρακτηριστικά:

«Σαν εταιρεία, μεταβιβάσαμε και παραδώσαμε επίσημα στον Δήμο Αμαρουσίου το τρίτο υπόγειο γκαράζ του κτιρίου ως δωρεά. Τότε ο φωτισμός λειτουργούσε κανονικά. Παραδώσαμε  όλα τα κλειδιά,  συμπεριλαμβανομένων και αυτών της συγκεκριμένης πόρτας που οδηγεί στην έξοδο» .

Όπως είπε ακόμα στην Αγγελική Νικολούλη, κάποια στιγμή πριν το συμβάν υπεύθυνοι του καταστήματος τον ενημέρωσαν για κάποια προβλήματα υγρασίας που είχαν παρουσιαστεί και χρειάζονταν αποκατάσταση.  Ο εκπρόσωπος της εταιρείας βρέθηκε τότε για αυτοψία στο χώρο. Του προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι τα φώτα ήταν παντού σβηστά. Ρώτησε γιατί δεν υπήρχε φωτισμός  και η απάντηση που έλαβε ήταν πως ή ήθελε ο Δήμος να κάνει  οικονομία,   ή έκοψαν το ρεύμα!

«Μα είναι δυνατόν αναρωτήθηκα, κάναμε μια τέτοια δωρεά και το άφησαν έτσι σκοτεινό;» είπε χαρακτηριστικά στην δημοσιογράφο. Όπως είπε μετά την είδηση της ανεύρεσης του πτώματος στο υπόγειο,  έψαξαν για να δουν αν  είχε παραβιαστεί ο χώρος προς και από τα διαμερίσματα,  αλλά δεν βρήκαν κάτι. Ο ίδιος πιστεύει πως  υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο δράστης να διέφυγε από την πόρτα του κλιμακοστασίου που οδηγεί στον εξωτερικό  χώρο του κτιρίου.

Πηγή: anikolouli.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06