search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:42
MENU CLOSE

Die Welt: Αν είχαμε αύριο εκλογές στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης θα έπαιρνε απόλυτη πλειοψηφία

21.01.2017 09:54
Οκτωβριανό... μπάνιο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Photos) - Media

 

«Η ΝΔ θα λάμβανε την απόλυτη πλειοψηφία με 156 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνον 52» γράφει η γερμανική εφημερίδα σε δημοσίευμα με τίτλο  «Ο νέος σταρ του λαού είναι συντηρητικός».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, η Die Welt αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας. Οι πολίτες στην Ελλάδα επιστρέφουν στην πεπατημένη. Στην πραγματικότητα ήταν ένα αουντσάιντερ όταν η Νέα Δημοκρατία αναζητούσε νέο πρόεδρο».

Το αγαπημένο «αουτσάιντερ» του λαού

Η Die Welt αναφέρεται στο αγαπημένο «αουτσάιντερ» που έκανε την έκπληξη στις εσωκομματικές εκλογές.  

«Ο 48χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας δριμεία κριτική στη μέχρι σήμερα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, κέρδισε αιφνιδιαστικά στις εσωκομματικές εκλογές και έγινε αμέσως ο αγαπημένος του λαού. Πάει ένας χρόνος από τότε και κερδίζει συνεχώς η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Παρόμοιες απόψεις με Μέρκελ – Σόιμπλε»

Η γερμανική εφημερίδα γράφει επίσης: «O κ. Μητσοτάκης “θεωρείται κάποιος ο οποίος έχει παρόμοιες απόψεις με εκείνες των Μέρκελ και Σόϊμπλε”, λέει ο (υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ) κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, διευθυντής της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης “Levy Economics Institute της Νέας Υόρκης”. 

Ο Μητσοτάκης χαίρει της εμπιστοσύνης της τρόικα, δηλαδή των δανειστών της Ελλάδας. Μπορεί επομένως να εικάσει κανείς ότι θα διαμορφώσει την οικονομική πολιτική με φιλελεύθερο και συμβατό προς την ΕΕ τρόπο, “αλλά υπάρχουν αντιδράσεις και στο ίδιο του το κόμμα”, πιστεύει ο Δημ. Παπαδημητρίου. Ο Μητσοτάκης, ως κλασσικός φιλελεύθερος έχει υποσχεθεί μείωση των φόρων, δεν είναι όμως σαφές από που θα προέλθουν τα χρήματα». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:42