search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:18
MENU CLOSE

Ο εκλεκτός κύριος Ζίκο

10.12.2009 14:12

Ήταν ο μεγάλος θρι αμβευτής της περα σμένης εβδομάδας. Ο Ζίκο, σαφώς το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό όνομα που πέρασε από οποιο δήποτε πόστο από το ελληνικό πρωτάθλημα, έδειξε ότι η προ σωπικότητα ενός ανθρώπου μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα.

Ήταν ο μεγάλος θρι αμβευτής της περα σμένης εβδομάδας. Ο Ζίκο, σαφώς το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό όνομα που πέρασε από οποιο δήποτε πόστο από το ελληνικό πρωτάθλημα, έδειξε ότι η προ σωπικότητα ενός ανθρώπου μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα.

Ο μεγάλος Βραζιλιάνος ήρθε και ανέλαβε μια ομάδα στα πρόθυ ρα (όχι της διάλυσης, αλλά) της κατάρρευσης. Χωρίς φυσική κατάσταση, χωρίς λύσεις, χωρίς καλές σχέσεις. Ξεκίνησε να δου λεύει σε όλα αυτά. Δημιούργησε καλό κλίμα με τους ποδοσφαιρι στές του, ξέροντας από ιδία πείρα πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ισορροπία στα αποδυτήρια.

Όταν ο Νικοπολίδης έκανε το λάθος στο ματς με την Άλκμααρ να του κάνει υπόδειξη, αναγκά στηκε να ζητήσει συγγνώμη την επόμενη μέρα γιατί δεν ήθελε και πολύ ο Ζίκο να τον αφήσει στον πάγκο. Φυσικά και θα ήταν απώλεια, αλλά για τον αποκα λούμενο «λευκό Πελέ» στα νιάτα του, κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα.

Ο Ζίκο από την πρώτη μέρα ήταν σε καθεστώς πίεσης. Νίκησε όλα τα ματς πλην του Ηρακλή και του ΠΑΣ, στα οποία κατηγορήθηκε για τους παίκτες που χρησιμοποίησε, λες και ο άνθρωπος είχε άλλους να βάλει. Στα δύο κρίσιμα ματς όμως έδειξε και ικανότητες και πυγμή. Στο Άλκμααρ έστη σε άψογα την ομάδα του και πήρε χωρίς κόπο τον πολύτιμο βαθμό. Έκανε μόλις μία αλλαγή και αυτή στις καθυστερήσεις για να κερδίσει χρόνο. Ενόψει ντέρμπι δέχτηκε τεράστιες πιέ σεις από τον Τύπο και μέσα από την ομάδα να χρησιμοποιήσει τον Γκαλέτι και τον Τοροσίδη που προέρχονταν από τραυμα τισμούς και απουσία μακράς διάρκειας. Ο Ζίκο δεν «μάση σε». Έβαλε την 11άδα που εκεί νος πίστευε ως καλύτερη και αναδείχτηκε θριαμβευτής. Αν ήταν μάλιστα λίγο πιο προσε κτικοί οι παίκτες του θα έγραφε σκορ ρεκόρ.

Ξέρει πολύ καλά τις ατέλειες της ομάδας του και έχει ζητή σει άμεση ενίσχυση σε θέσεις κλειδιά. Αν αυτή έρθει, τότε ο Βραζιλιάνος θα είναι υπεύθυνος ώστε ο Ολυμπιακός να παρουσι άσει και καλύτερο θέαμα, να παί ξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Αν δεν έρθει ή αν δεν είναι αυτή που ο ίδιος ζήτησε (ποιοτικά), ο Ζίκο δεν θα έχει καμία ευθύνη για την κατάληξη. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός έχει ύστερα από χρόνια μια ισχυρή προσωπι κότητα στον πάγκο του. Αν θέλει να την εκμεταλλευτεί, είναι άλλο θέμα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:11