search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:49
MENU CLOSE

Ας κρατήσουμε κάτι όρθιο σε αυτή τη χώρα!

23.01.2017 08:18
Η Άγκυρα υπέβαλε τρίτο αίτημα για έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών - Media

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η γενικότερη στάση του πολιτικού συστήματος – όσους περίπου περιλαμβάνει το περίφημο δημοκρατικό τόξο – απέναντι στο μείζον θέμα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Δεν θα επιχειρηματολογήσω πώς αν ήταν μια άλλη κυβέρνηση, τα ευαίσθητα αντανακλαστικά της Αριστεράς θα είχαν πάρει φωτιά και δεν θα είχαμε ελεύθερο πεζοδρόμιο να περπατήσουμε από τις διαδηλώσεις, ούτε θα σχολιάσω την αγωνιστική σιγή ιχθύος που επικρατεί γύρω από το θέμα. 

Οι ευαισθησίες χάθηκαν στους διαδρόμους της εξουσίας. Θα θυμίσω μόνο ότι όλες οι «ανάλγητες» καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης και σε όλες τις περιπτώσεις, προστάτεψαν με ιδιαίτερη θέρμη τους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες της δικτατορίας (πολίτες και στρατιωτικούς). Φυσικά και δεν εξεδόθη κανένας στο δικτατορικό καθεστώς. Μάλιστα, αρκετοί  καταζητούμενοι της Χούντας ζήτησαν και έλαβαν πολιτικό άσυλο από την  Τουρκία.

Το γεγονός ότι εδώ -που για ψύλλου πήδημα διαρρηγνύουμε τα προοδευτικά μας ιμάτια- ακούγονται ελάχιστες και μεμονωμένες φωνές υπεράσπισης των οκτώ κρατουμένων των οποίων η σωματική ακεραιότητα και η ζωή κινδυνεύουν άμεσα σε περίπτωση έκδοσής τους στο  τυραννικό καθεστώς Ερντογάν. Εκτός από την περίπτωση της αχαριστίας που αναδεικνύεται μελαγχολικά, αποδεικνύεται  το πόσο ελλειμματική είναι  η αντίληψη που έχουμε για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα (όταν αυτά δε μας αφορούν…), το πόσο αφόρητα κομματική είναι η ιδεολογική μας συγκρότηση, το πόσο απογοητευτικά ελάχιστοι αποδεικνυόμαστε στην ουσία – και τεράστιοι στον κενό λόγο.

Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθεί Έλληνας ανώτατος δικαστής που θα κάνει δεκτό το αίτημα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών προφυλάσσοντας τις ευρωπαϊκές ανθρωπιστικές δημοκρατικές μας αξίες όπως είναι αυτονόητο.

Ας κρατήσουμε κάτι όρθιο σε αυτή τη χώρα…  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:49