search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:19
MENU CLOSE

Αυτή είναι η «δημοκρατική» Τουρκία του Ερντογάν: Συνέλαβαν μητέρα αφήνοντας μόνα μέσα στο κρύο τα παιδιά της (Video)

24.01.2017 08:38
Αυτή είναι η «δημοκρατική» Τουρκία του Ερντογάν: Συνέλαβαν μητέρα αφήνοντας μόνα μέσα στο κρύο τα παιδιά της (Video) - Media

 

Μια εξαιρετικά ανησυχητική και ενοχλητική είδηση μεταδίδει μερίδα του τουρκικού τύπου. Σε ένα video που κυκλοφορεί στα τουρκικά social media , εμφανίζονται πέντε παιδιά  να είναι μόνα τους μέσα στο αυτοκίνητο και μέσα στο κρύο, μπροστά από την φυλακή Σιντζάν στην Άγκυρα.

 Τα 5 παιδιά έμειναν, κυριολεκτικά, μόνα τους όταν η μητέρα τους συνελήθη από τις αστυνομικές αρχές ύστερα από την επίσκεψή τους στον πατέρα των παιδιών, ο οποίος κρατείτε στην φυλακή με την κατηγορία πως έχει δεσμούς με το Κίνημα Γκιουλέν, το οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν κατηγορεί ως υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Το να αφήνεις παιδιά μόνα τους σε αυτές τις συνθήκες είναι μια πράξη ενάντια στην Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και ενάντια σε όλους τους σχετικούς νόμου», δήλωσε ο Μαχμούτ Τανάλ, βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανού Κόμματος στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τουρκικού Κοινοβουλίου.

«Αν κάποιος είναι ένοχος, σίγουρα πρέπει να τιμωρηθεί. Αλλά το να συλλαμβάνεις μια γυναίκα, την ώρα που επισκέπτεται τον άντρα της στη φυλακή με αποτέλεσμα τα παιδιά της, ένα από τα οποία είναι ανάπηρο, μόνα τους σε αυτές της συνθήκες, δεν είανι συμβατό ούτε με τους νόμους, ούτε με την κοινή λογική, ούτε με κάποιο ηθικό κώδικα αξιών», συμπλήρωσε.

Στο βίντεο ένα από τα παιδιά ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου, και με λυγμούς ακούγεται να λέει: « Είμαστε πέντε αδέρφια, μας άφησαν μόνους. Έχουμε έναν ανάπηρο αδερφό. Καταδικάζω αυτούς τους ανθρώπους να τιμωρηθούν από τον Αλλάχ »

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, παρόμοιες ιστορίες άρχισαν να δημοσιοπούνται, ενώ όπως έγινε γνωστό, ήδη από τις αρχές του μήνα, υπήρξε καταγγελία μέσα στο Τουρκικό Κοινοβούλιο πως η μητέρα και ο πατέρας δύο νεογνών συνελήθησαν ενώ τα μωρά τους βρίσκονταν στην εντατική μονάδα, αφήνοντάς τα μόνα στο νοσοκομείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:19