search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:53
MENU CLOSE

Μία τοιχογραφία βαμμένη με αίμα κατά του Τραμπ

24.01.2017 09:51
Μία τοιχογραφία βαμμένη με αίμα κατά του Τραμπ - Media

 

Η Ίλμα Γκορ προκάλεσε διένεξη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, με τον πίνακά της να εμφανίζει τον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ γυμνό. 

Αυτή τη φορά ενώνει τις δυνάμεις της με μία καλλιτεχνική κολεκτίβα για να δημιουργήσει μία τοιχογραφία χρησιμοποιώντας… ανθρώπινο αίμα.

Την καλλιτέχνιδα, με έδρα το Λος Άντζελες, προσέγγισε η ομάδα τέχνης Indecline, η οποία τοποθέτησε αγάλματα του γυμνού Τραμπ σε πέντε πόλεις των ΗΠΑ. 

Η τοιχογραφία «Rise Up Thy Young Blood» (Ξεσηκώσου νεαρό αίμα) παράφραση από τον βασιλιά Ριχάρδο του Σαίξπηρ είναι μία έκκληση για δράση.

Περίπου 50 άνθρωποι δώρισαν αίμα, χωρίς να γνωρίζουν πώς ακριβώς θα είναι το project. 

Η Ίλμα Γκορ διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι δωρητές είναι καλλιτέχνες και φίλοι της, οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ενώ χρησιμοποίησε και το δικό της αίμα.

«Το αίμα είναι παρόμοιο με τις νερομπογιές» ανέφερε η καλλιτέχνιδα σημειώνοντας ότι έχει ως στόχο να δείξει ένα αίσθημα αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που αισθάνονται διχασμένοι μετεκλογικά και με την είσοδο του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Θα έλεγα ότι είναι αντι-ρατσισμός, αντι-διχασμός, είναι αντι-μισαλλοδοξία, είναι αντι-δεν ακούω τους ανθρώπους, εκτός από το ότι ερχόμαστε μαζί και λέμε ότι είμαστε εδώ και ότι θα κάνουμε τα πάντα», υπογράμμισε.

Η Γκορ έκανε έναν μαραθώνιο μιας εβδομάδας για να ολοκληρώσει την διαστάσεων 3 Χ 5 μέτρα τοιχογραφία που εμπνεύσθηκε από τον πίνακα ζωγραφικής του 19ου αιώνα του Ανρί Μοσλέρ «Η Γέννηση και η Σημαία». Ο πίνακας απεικονίζει τη Μπέτσι Ρος (τη γυναίκα που έφτιαξε την πρώτη αμερικανική σημαία) και τις μοδίστρες της να ράβουν τα πρώτα Αστέρια και τις Λωρίδες. 

Ο ζωγράφος ήταν Εβραίος που μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Πολωνία με την οικογένειά του, όταν ήταν οκτώ ετών.

Η Γκορ με Αμερικανίδα μητέρα και Αυστραλό πατέρα ήθελε η δική της εκδοχή να αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη Αμερική ως χωνευτήρι εθνικοτήτων. Η καλλιτεχνική απομίμηση περιλαμβάνει έναν λευκό άνδρα με ένα «θα κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά» καπέλο, κοντά σε έναν μαύρο επιχειρηματία, δίπλα σε έναν αστυνομικό, ο οποίος εργάζεται κοντά σε μία εκπρόσωπο της γενιάς των millennials και μία λατινικής καταγωγής γυναίκα που κρατά τη σημαία δίπλα σε ένα ζευγάρι Μουσουλμάνων με ένα μωρό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:53