search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:12
MENU CLOSE

Ο Ζουράρις… ξαναχτυπά: Τα προσφυγόπουλα να φοιτούν και σε ιδιωτικά σχολεία – Αμηχανία στο υπ. Παιδείας

24.01.2017 13:37
Κώστας Ζουράρις: Μια «τρύπα στο νερό» η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια - Media
 
Αποστάσεις υποχρεώθηκε να πάρει το υπουργείο Παιδείας από νέες «ρηξικέλευθες» προτάσεις του υφυπουργού, Κώστα Ζουράρι.
 
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ρ/σ North 98 της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζουράρις ανακοίνωσε ότι προτίθεται στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο να παρουσιάσει πρόταση, βάσει της οποίας τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
 
Ο κ. Ζουράρις είπε πως το σχέδιό του βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση με διάφορους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας και η συμμετοχή των παιδιών στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, προσθέτοντας ότι η χρηματοδότηση θα προέλθει από τα κρατικά ταμεία και από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.
 
Αποστάσεις από το υπ. Παιδείας
Ενώπιον των δηλώσεων του υφυπουργού Παιδείας, το υπουργείο υποχρεώθηκε να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση, με την οποία σαφώς «αδειάζει» τον κ. Ζουράρι.
 
Συγκεκριμένα, το υπουργείο τόνισε ότι «έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Ακολουθώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιεί με επιτυχία τον προγραμματισμό του στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10