search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:06
MENU CLOSE

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ

24.01.2017 13:57
Προς αναβολή η τελετή απονομής των Όσκαρ 2021 - Media

 

Ανακοινώθηκαν προ ολίγου από την Ακαδημία Κινηματογράφου οι φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ.

Συγκεκριμένα για το όσκαρ καλύτερης ταινίας θα δώσουν μάχη οι ταινίες Arrival, Hacksaw Ridge, Hidden Figures, Lion, Moonlight, Fences, Hell or highwater, La La Land, Manchester By The Sea.

Το βραβείο σκηνοθεσίας διεκδικούν ο Ντενί Βιλνέβ για το Arrival, ο Μελ Γκίμπσον για το Hacksaw Ridge, ο Ντάνιελ Σαζέλ για το La La Land, ο Κένεθ Λόνεργκαν για το Manchester by the sea και ο Μπάρι Τζένκινς για το Moonlight.

Επίσης, το όσκαρ καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου  διεκδικούν, Ιζαμπέλ Ιπέρ για το Elle, η Ρουθ Νέγκα για το Loving, η Νάταλι Πόρτμαν για το Jackie, η Έμμα Στόουν για το La La Land και η Μέριλ Στριπ -υποψήφια για 20η φορά- για το Florence Fostel Jenkins.

Τα βραβεία β’ γυναικείου ρόλου διεκδικούν η Βαϊόλα Ντέιβις για το Fences, η Νικόλ Κίντμαν για το Lion, η Ναόμι Χάρις για το Moonlight, η Οκτάβια Σπένσερ για το Hidden Figures και η Μισέλ Ουίλλιαμς για το Manchester by the sea.

Όσον αφορά στους άνδρες, το όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου διεκδικούν ο Κέισι Άφλεκ – Manchester by the sea, ο Άντριου Γκάρφιλντ για το  Hacksaw Ridge, ο Ράιαν Γκόσλινγκ για το La La Land, ο Βίγκο Μόρτενσεν για το Captain Fantastic και ο Ντένζελ Ουάσιγκτον για το Fences, ενώ υποψήφιοι για τον β’ ανδρικό ρόλο είναι οι:

Μαχερσαλά Αλί για το Moonlight, Τζεφ Μπρίτζες για το Hell or High Water, ο Λούκας Χέτζις για το Manchester by the sea, ο Ντεβ Πατέλ για το Lion και ο Μάικλ Σάνον για το Nocturnal Animals.

Η ελληνική παρουσία στα φετινά όσκαρ έρχεται με την υποψηφιότητα του Γιώργου Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλλίπου για το πρωτότυπο σενάριο του «Αστακού», ενώ για τα περισσότερα βραβεία θα κονταροχτυπηθούν το La La Land με 14 υποψηφιότητες και το Mancester by the sea που ακολουθεί με 6 υποψηφιότητες.

Επίσης, μία Ελληνίδα δημιουργός, η Δάφνη Ματζιαράκη, βρίσκεται στις υποψηφιότητες των Όσκαρ στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, με την ταινία της «4.1 Miles».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:06