search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40
MENU CLOSE

Πόσος θα είναι ο πληθυσμός της Κίνας σε 15 χρόνια; Θα μπορούν οι Κινέζοι να αποκτήσουν δεύτερο παιδί;

25.01.2017 14:05
Πόσος θα είναι ο πληθυσμός της Κίνας σε 15 χρόνια; Θα μπορούν οι Κινέζοι να αποκτήσουν δεύτερο παιδί; - Media

 

Ο πληθυσμός της Κίνας αναμένεται να φθάσει το 1,45 δισεκ. γύρω στο 2030, σύμφωνα με το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον πληθυσμό της περιόδου 2016-2030 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Κρατικό Συμβούλιο.

Η χώρα θα εισέλθει σε μια σημαντική μεταβατική περίοδο μεταξύ του 2021 και του 2030 σε ό,τι αφορά την πληθυσμιακή της ανάπτυξη καθώς αναμένεται μείωση του αριθμού των ατόμων σε ηλικία εργασίας, αύξηση του αριθμού των ατόμων τρίτης ηλικίας και διαφοροποιημένα μοντέλα οικογένειας, σύμφωνα με το σχέδιο, που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

Η χώρα θα εμμείνει στην πολιτική οικογενειακού προγραμματισμού και θα εφαρμόσει πλήρως την πολιτική των δύο παιδιών προκειμένου να προωθήσει την ισορροπημένη ανάπτυξη του πληθυσμού, σύμφωνα με το σχέδιο.

Η κυβέρνηση θα βελτιώσει το μηχανισμό προσαρμογής της πολιτικής για τη γέννηση παιδιών και θα βελτιώσει τις δομές στήριξης της οικογένειας προκειμένου να επιτευχθεί ένα κατάλληλο ποσοστό γεννήσεων, ανέφερε το σχέδιο.

Θα ληφθούν επίσης μέτρα για την προώθηση της αστικοποίησης, τη βελτίωση πολιτικών για τη μετακίνηση του πληθυσμού, την αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού, την προώθηση και ανάπτυξη του ρόλου των γυναικών και τη βελτίωση της προστασίας των ανηλίκων και των αναπήρων.

Το 2015, ο πληθυσμός της Κίνας ήταν 1,375 δισεκ. Το 2016, η χώρα επέτρεψε σε όλα τα παντρεμένα ζευγάρια να αποκτήσουν και δεύτερο παιδί. Το 2013 είχε επιτρέψει στα ζευγάρια να αποκτούν και δεύτερο παιδί μόνο στην περίπτωση που ένας από τους δύο γονείς ήταν μοναχοπαίδι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:39