search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:21
MENU CLOSE

Παππάς για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ: Τα πράγματα έχουν πλέον δρομολογηθεί

25.01.2017 16:13
Παππάς για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ: Τα πράγματα έχουν πλέον δρομολογηθεί - Media

 

«Την εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της κυβέρνησης δεν μπορεί και δεν πρέπει κανείς παρά να μη τη δει ως ένα πετυχημένο ιστορικό πείραμα», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, από τις οποίες προέκυψε, για πρώτη φορά, κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και τόνισε πως ένας από τους λόγους που συνέβη αυτό, είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια σαφή πολιτική συμμαχιών και έβαλε το ζήτημα της διακυβέρνησης την ώρα του.

«Νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία, να την αδράξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και να σκεφτούν με ψυχραιμία το τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε επέλθει η πολιτική αλλαγή και το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Παππάς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Κοζάνη.

Αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας, τις προσλήψεις που έγιναν και αυτές που θα γίνουν στον χώρο της Υγείας και υπογράμμισε πως «από τον Ιανουάριο του 2015 η Ελλάδα έχει αυξήσει εντυπωσιακά το διπλωματικό της εκτόπισμα», λέγοντας: «Τον Ιανουάριο του 2015 η Ελλάδα ήταν ένας θλιβερός παρακολουθητής των πολιτικών προτεραιοτήτων της γερμανικής ηγεσίας και αυτή είναι πρωταγωνιστής, τόσο σε γεωπολιτικό επίπεδο, όπου οργανώνει συστηματικά τις τριμερείς με Κύπρο, Ισραήλ και την Αίγυπτο, αντιστοίχως, και, βεβαίως, διοργάνωσε και την πρώτη συνάντηση των χωρών του Νότου. Στο τέλος αυτού του μήνα γίνεται η επόμενη. Θα μπορούσε κανένας να φανταστεί, όταν ξεκινούσε αυτή η διαδικασία, ότι η Ελλάδα θα είναι ο οικοδεσπότης μίας τέτοιας σύσκεψης και για την οποία, όταν την έβαλε πολιτικό στόχο ο Αλέξης Τσίπρας, εισέπραξε πολλές ειρωνείες; Τι έχουν να πουν αυτή τη στιγμή όλοι όσοι ειρωνεύονταν τότε; Μήπως κακώς συνέβη ή μήπως ο Τσίπρας κατάφερε να τους ξεγελάσει και ήρθαν εδώ; Ή μήπως ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει λαϊκή εντολή για να τη διαλύσει και τη Σύνοδο των χωρών του Νότου; Για να συνεννοούμαστε!».

Σε ερώτηση τι διαφορετικό θα έκανε αν γυρνούσε δύο χρόνια πίσω στο χρόνο, απάντησε ότι σε επίπεδο επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έκανε τίποτε διαφορετικό. Σε ό,τι αφορά ζητήματα τακτικής, αναγνώρισε ότι έγιναν προσωπικά και συλλογικά λάθη, αλλά σημείωσε πως λάθη δεν κάνει μόνο αυτός που δεν πράττει.

Σε ερώτηση αν θα καταλογισθούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα μετά το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, απάντησε πως «ακούστηκαν σημεία και τέρατα» και πρόσθεσε: «Τα πράγματα πλέον, έχουν δρομολογηθεί. Τα σημάδια είναι απολύτως εμφανή, το πόρισμα είναι στο δρόμο προς τον εισαγγελέα και κατά το νόμο αν πέσει πάνω σε πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να επιστρέψει την υπόθεση στη Βουλή για τα περαιτέρω. Είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και με όποιο κόστος, διότι θέλω να σας θυμίσω ότι και εγώ προσωπικά και άλλα στελέχη της κυβέρνησης έχουμε υποστεί μια πολεμική η οποία δεν θα την πω άδικη, θα την πω χυδαία, με σωρεία ψευδών και συκοφαντικών τοποθετήσεων και γραπτών. Νομίζω ότι έχουν καταλάβει και αυτοί που τα κάνουν, πως δεν είναι η μέθοδος για να μείνουν τα άπλυτα, άπλυτα».

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θέλει να τον «αλώσει» ο κ. Παππάς παρατήρησε: «Αν κινδυνεύει αυτός ο Οργανισμός από άλωση, κινδυνεύει από την άλωση που θα προκαλέσουν ιδιαίτερα επιχειρηματικά συμφέροντα και τάσεις διαχείρισης, οι οποίες ήταν τουλάχιστον αδόκιμες».

Κατά την παραμονή του στην Κοζάνη ο κ. Παππάς είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, με τους οποίους συζήτησε για θέματα της περιοχής, τα οποία σχετίζονται με την αντιμετώπιση της ανεργίας, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:21