search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:22
MENU CLOSE

Μοναδικές εικόνες από το Χαλέπι: Μετά απο 4 χρόνια το πρώτο τρένο διέσχισε την πόλη

26.01.2017 11:09
Μοναδικές εικόνες από το Χαλέπι: Μετά απο 4 χρόνια το πρώτο τρένο διέσχισε την πόλη - Media

 Ο εμφύλιος στη Συρία ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια. Τα τελευταία 4 από αυτό η διεθνής κοινότητα έγινε μάρτυρας των μαχών που διεξάγονταν μεταξύ των δυνάμεων του Προέδρου Άσαντ και αντικαθεστωτικών, και στην συνέχεια και μεταξύ τζιχαντιστές στην πόλη του Χαλεπίου με αμείωτο ενδιαφέρον.

Οι εικόνες που βλέπαμε από το Χαλέπι εδώ και 4 χρόνια να είναι εικόνες φρίκης και αποτροπιασμού, εικόνες με αμάχους και πολλά μικρά τραυματισμένα παιδιά μέσα στα χαλάσματα.  Σήμερα, ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να αλλάζει, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανάκτηση του ελέγχου όλων των περιοχών της πόλης από τις δυνάμεις Άσαντ.

Έτσι, λοιπόν, μετά από 4 χρόνια ένα τρένο διέσχισε την πόλη, επαναφέροντας μνήμες από αυτό που ήταν η Συρία και η πόλη πριν τον πόλεμο. Οι κάτοικοι της πόλης με σημαίες στα χέρια κατέβηκαν στον σταθμό του τρένουν προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναχώρηση του πρώτου δρομολογίου. 

Η συγκίνηση τους μεγάλη καθότι αισθάνονται πως η ζωή τους – που τόσο βίαια βγήκε από τους «ρυθμούς» που είχαν συνηθίσει- επιστρέφει, κατά κάποιο τρόπο στους φυσιολογικούς της ρυθμούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10