search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:02
MENU CLOSE

Το αυγό του φιδιού

14.08.2011 15:30
Το αυγό του φιδιού - Media

Οι πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις του Άντερς Μπρέιβικ υπογράμμισαν με αίμα αυτό που ήδη υπήρχε: τη σαφή, λογικοφανή ροπή ενός μεγάλου ποσοστού Ευρωπαίων προς ακροδεξιές θέσεις.

Οι πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις του Άντερς Μπρέιβικ υπογράμμισαν με αίμα αυτό που ήδη υπήρχε: τη σαφή, λογικοφανή ροπή ενός μεγάλου ποσοστού Ευρωπαίων προς ακροδεξιές θέσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι 37 μέλη του τρέχοντος Ευρωκοινο­βουλίου έλκουν την καταγωγή τους από τον συγκεκριμένο χώρο. Όπως επίσης δεν είναι τυχαία τα ιδεολογικοπολιτικά ερείσματα και η έμπρακτη συμμετοχή επιφανών ανδρών από τα απανταχού ακροδεξιά κόμματα σε κάμποσες ευρω­παϊκές κυβερνήσεις.

Ιδού μερικές από τις πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις…

Γαλλία: Ο Λεπέν έχει τύποις παραδώσει την ηγεσία του FN στη «μετριοπαθή» κόρη του, που προτιμά να κρατάει χαμη­λά τους τόνους της. Το ότι όμως η διάδοχη γενιά έχει κάνει περισσότερο «πολιτισμένες» επιλογές δεν εμπόδισε τον επί­τιμο πρόεδρο Ζαν Μαρί να χαρακτηρίσει, σε μια από τις τακτικές εμφανίσεις του στο Ίντερνετ, «ατύχημα» τις πράξεις του Μπρέιβικ (accident) και να ρίξει τις ευθύνες για τους θα­νάτους στις κυβερνητικές επιλογές. Πολλοί εκ των θερμοκέφαλων οπαδών του, μάλιστα, φρόντισαν να κάνουν ηλε­κτρονικό σουξέ το Μανιφέστο του Δολοφόνου…

Η υψηλή πάντως δεισδυτικότητα των απόψεων του Εθνι­κού Μετώπου ανάγκασε τον Νικολά Σαρκοζί να υποκλέψει κατά καιρούς κάμποσα από τα στοιχεία της πολιτικής και του προγράμματός του προκειμένου να επαναπατρίσει τα δεξιά άκρα της παράταξής του που αποσχίστηκαν.

Ουγγαρία: Στο 17% ανέρχεται το ποσοστό του ρατσιστι­κού κόμματος Τζόμπικ στην Ουγγαρία, που δεν αρκείται στην πολιτική αντιπαράθεση… Διαθέτει ένστολα τάγματα που στοχοποιούν συχνότατα τους Ρομά, για τους οποίους δι­ακηρύττουν ότι θα ήταν καλό να οδηγηθούν υπό επιτήρηση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης καθότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία…

ΣουηδίαΝορβηγία: Στις μέχρι πρότινος νηφάλιες αυτές χώρες είχε εισέλθει για τα καλά το αντιμουσουλμανικό -αντιισλαμικό μικρόβιο. Και αποδείχτηκε φονικό. Οι επονο­μαζόμενοι «Σουηδοί Δημοκράτες» μπήκαν στο σουηδικό Κοινοβούλιο με σημαία την αντίθεσή τους στην παροχή ασύ­λου. Ενώ το «Κόμμα της Προόδου» στη Νορβηγία, με θέσεις κατά των μεταναστών, αλλά και αρκετά μετριοπαθή λόγο (οι χαμηλοί αυτοί τόνοι ήταν που έκαναν τον Μπρέιβικ, παρ’ ότι υπήρξε μέλος του εν λόγω κόμματος, να αποσχιστεί νωρίς) απέσπασε ποσοστό 22,9% και βρέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Δανία: Τόσο η υπόθεση των σκίτσων του Μωάμεθ όσο και η προπαγάνδα περί κινδύνου ισλαμοποίησης της χώρας έχουν φέρει τα ποσοστά του ακροδεξιού Κόμματος του Λαού στο 16% περίπου.

Αυστρία: Μιλάμε για τη χώρα του (νεκρού) Γιεργκ Χάιντερ… Ο διάδοχός του Χανς Κρίστιαν Στάσε τοποθετείται ενάντια στην κατασκευή μιναρέδων και επιθυμεί απαγόρευση της μαντίλας. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το κόμμα τους αποσπά άνετα 17% στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ιταλία: Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές η Λέγκα του Βορρά έλαβε 2,7 εκατομμύρια ψήφους. Με παντιέ­ρα την αντίθεση στην εισροή μεταναστών αλλά και την απόσχιση από τον οικονομικά ασθενέστερο ιταλικό Νότο, κατοχύρωσε προνομιακή θέση στο εσωτερικό της κυβέρ­νησης Μπερλουσκόνι, στον οποίο άσκησε ακόμα πιο δεξι­όστροφες επιρροές…

Πογκρόμ στην Αγγλία

Ενώ ο Ντέιβιντ Κάμερον στην Αγγλία δεσμεύεται για πε­ριορισμό της μετανάστευσης, ο «Αγγλικός Αμυντικός Σύν­δεσμος» κερδίζει έδαφος με πογκρόμ εναντίον μουσουλ­μάνων. Όπως άλλωστε δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το 33% των Βρετανών πιστεύει ότι η μετανάστευση κάνει την Αγγλία «έναν χειρότερο τόπο για να ζει κανείς…».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:01