search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:30
MENU CLOSE

Ντάισελμπλουμ για Τραμπ: Η Ευρώπη έμεινε «μόνη της»

26.01.2017 17:45
Ντάισελμπλουμ για Τραμπ: Η Ευρώπη έμεινε «μόνη της» - Media
 
Την αίσθηση ότι με την άνοδο Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ η Ε.Ε. θα είναι «μόνη» τα «επόμενα έτη», εξέφρασε ο EurogrouEurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να είναι «καλό πράγμα».
 
Υπέρμαχος του Brexit, επικριτής του ΝΑΤΟ, ο 45ος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δείχνει να έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια εθνικιστική πολιτική υπέρ του προστατευτισμού, που θα τον απομακρύνει από τους Ευρωπαίους συμμάχους του.
 
«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα είμαστε μόνοι κατά την διάρκεια των επόμενων ετών, κάτι που θα μπορούσε να είναι καλό πράγμα» επισήμανε ο Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.
 
«Ενδεχομένως αυτό να χρειάζεται η Ευρώπη προκειμένου να εργαστεί πραγματικά ενωμένη» συμπλήρωσε ο ίδιος.
 
Μοσκοβισί: Εθνικιστική τάση
«Υπάρχει ένα νέο δεδομένο στις ΗΠΑ που πρέπει να το παρακολουθούμε με μεγάλη επιφύλαξη και προσοχή» επισήμανε από την πλευρά του σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.
 
«Υπάρχει ένας νέος πρόεδρος με πολιτικές επιλογές τις οποίες αναπτύσσει σχετικά σύντομα και ορισμένες εξ αυτών επιβεβαιώνουν για παράδειγμα μια εθνικιστική τάση, μια τάση προστατευτισμού» πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Ωστόσο τα δύο μέρη «είναι σύμμαχοι, είναι φίλοι και θα παραμείνουν». Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτό το περιβάλλον» θα ωθήσει την ΕΕ να είναι «πιο αποτελεσματική, πιο ισχυρή, πιο ενωμένη».
 
«Το ευρώ δεν θα καταρρεύσει ούτε σε 18 μήνες ούτε σε 10 χρόνια» απάντησε εξάλλου ο Μοσκοβισί στον Τεντ Μάλοκ, τον επόμενο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ, ο οποίος προέβλεψε σε μια συνέντευξή του στο BBC το ενδεχόμενο τέλος του ευρώ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33