search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:46
MENU CLOSE

Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup: Η Ελλάδα ανακάμπτει γρηγορότερα

26.01.2017 18:48
Eurogroup: Συμφωνία που να την αποδέχονται όλοι - Ντάισελμπλουμ: Απαραίτητο το ΔΝΤ - Media

 

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισή και του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ από τη Συνέντευξη Τύπου:

Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει γρηγορότερα

Την ανάγκη να κλείσουν το γρηγορότερο δυνατό οι εκκρεμότητες προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Όπως είπε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδριασης «ενθαρρύναμε τους Έλληνες να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί το γρηγορότερο δυνατό».

Έκανε θετική αναφορά στα αποτελέσματα της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι θα ξεπεραστούν οι στόχοι του 2016 για τα δημοσιονομικά καθώς και ότι η οικονομία ανακάμπτει γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν.

Τόνισε ότι «υπάρχει σαφής κατανόηση πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι στόχος όλων».

Μοσκοβισί: Βλέπουμε την κατάσταση με αισιοδοξία

Την ανάγκη επίτευξης μιας καθολικής συμφωνίας πάνω στα εκκρεμή ζητήματα, για τις μεταρρυθμίσεις και τα δημοσιονομικά στην Ελλάδα επισήμανε από τη μεριά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι απαιτείται η δημιουργία ενός μηχανισμού που να διασφαλίζει και τις δύο πλευρές, καθώς και τους στόχους του προγράμματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είχαμε καλή συζήτηση, που μας επιτρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα με αισιοδοξία».

Ρέγκλινγκ: Πολύ σημαντικά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Πολύ σημαντικά για την Ελλάδα χαρακτήρισε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι, εν τέλει, η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από τη συνέχιση υλοποίησης μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

O Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι, μέσω των μέτρων, μειώνεται ο κίνδυνος των επιτοκίων και βελτιώνεται η βιωσιμότητα του χρέους, τονίζοντας εκ νέου ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα οδηγήσουν σε σωρευτική μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2060.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες στην Ελλάδα θα μειωθούν κατά περίπου 5%, ενώ συμπλήρωσε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα θα συμβάλουν σε μια επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Τέλος, κατέληξε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις για τα κράτη μέλη του ESM.

Μάλιστα, ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσαν ότι η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αποτελεί προαπαιτούμε από ορισμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης με τον πρόεδρο του Eurogroup να λέει χαρακτηριστικά ότι το Ταμείο είναι «απαραίτητο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38