search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:04
MENU CLOSE

Οχτώ λόγοι για να είμαστε περήφανοι!

27.01.2017 09:21
Οχτώ λόγοι για να είμαστε περήφανοι! - Media

 

 

 

«…Η πιθανότητα ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων, ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάξεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους, αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου αποτελεί έναν –αυτονόητο- ύμνο στην δημοκρατία, στο ευρωπαϊκό νομικό αξιακό σύστημα στο οποίο υπέρτατη αρχή είναι η προάσπιση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

 

Η απόφαση των ανωτάτων δικαστών μας σε μια δύσκολη υπόθεση -περισσότερο πολιτικά και συγκυριακά παρά από νομικής απόψεως- δικαιώνει το δημοκρατικό μας πολίτευμα και την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα. Εκτός από την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρόκειται και μια απόφαση που εναντιώνεται στα τυραννικά και ανελεύθερα καθεστώτα. Μια απόφαση που σε τελική ανάλυση σώζει στην κυριολεξία οχτώ ζωές.

 

Να σημειώσουμε ότι αμέσως μετά το πραξικόπημα, η Τουρκία απέσυρε την υπογραφή της από την Ευρωπαϊκή Συμφωνία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Αντίθετα, οι Έλληνες δικαστές υποστήριξαν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι σημαντικότερα από την ύπαρξη οποιασδήποτε ενοχής. Εξάλλου, ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε με το …πάθος που τον διακρίνει ότι το σύνταγμα που θέλει να εφαρμόσει στη χώρα του είναι αυτό της Γερμανίας του 1933, δηλαδή του Αδόλφου Χίτλερ.

 

Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα τύγχαναν μιας δίκαιης δίκης. Αντίθετα η ζωή τους θα κινδύνευε άμεσα και θα έπεφταν θύματα μιας εξευτελιστικής και βάρβαρης σε βάρος τους συμπεριφοράς σε μια Τουρκία που έχουν ξηλωθεί -εκτός όλων των άλλων- και τρεις χιλιάδες δικαστικοί!

 

Η απόφαση αυτή των δικαστών που κλείνει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα και καμία άλλη αρχή δεν δύναται να την αλλάξει ή να την τροποποιήσει, επιβεβαιώνει περίτρανα προς κάθε κατεύθυνση την αμετακίνητη πίστη μας στους δημοκρατικούς – ευρωπαϊκούς θεσμούς. Στην παρούσα πολιτικοκοινωνική συγκυρία και μετά από πολλά χρόνια, έχουν οι πολίτες αυτής της χώρας την ευκαιρία να νιώσουν ουσιαστικά υπερήφανοι!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:01