search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:30
MENU CLOSE

Μιούζικαλ «Ο διάβολος φοράει Prada» με την υπογραφή του ‘Ελτον Τζον

27.01.2017 12:28
Μιούζικαλ «Ο διάβολος φοράει Prada» με την υπογραφή του

Ο βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον θα συνθέσει τη μουσική του νέου μιούζικαλ «Ο διάβολος φοράει Prada», που αποτελεί διασκευή του ομώνυμου βιβλίου και της ταινίας που βασίζεται στη θρυλική διευθύντρια του περιοδικού Vogue Άννα Γουίντουρ.

«Είμαι λάτρης και του βιβλίου και της ταινίας όπως και μέγας λάτρης της μόδας», εξήγησε ο 69χρονος καλλιτέχνης σε ανακοίνωσή του. «Είναι πολύ συναρπαστικό να ανακαλύπτεις ξανά τον «διάβολο που φοράει Prada» για ένα μιούζικαλ. Ανυπομονώ να δουλέψω αυτό το μεγάλο κομμάτι της ποπ κουλτούρας».

Η ημερομηνία της πρεμιέρας του μιούζικαλ θα ανακοινωθεί αργότερα.

Το λιμπρέτο δόθηκε στον συγγραφέα και σεναριογράφο Πολ Ρούντνικ, ο οποίος έχει γράψει αρκετά κομμάτια που παίχτηκαν στο Μπρόντγουεϊ αλλά και το σενάριο των ταινιών «Sister Act» («Τρελές αδελφές») και «Addams Family Values» («Οικογένεια Άνταμς»). Ο Ρούντνικ αρθρογραφεί επίσης τακτικά στο περιοδικό «The New Yorker».

Ο Έλτον Τζον έχει ήδη εμπειρία στο είδος του μιούζικαλ. Έχει συνθέσει τη μουσική του «The Lion King» («Ο Βασιλιάς των Λιονταριών»), τεράστια επιτυχία που άρχισε στο Μπρόντγουεϊ το 1997, με έσοδα που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τα εισιτήρια, και η επιτυχία της παραγωγής αυτής συνεχίζεται με οκτώ παραστάσεις την εβδομάδα στο Minskoff Theatre της Νέας Υόρκης, στην καρδιά της Τάιμς Σκουέαρ.

Ο Έλτον Τζον γνώρισε επίσης την επιτυχία διασκευάζοντας για το θέατρο την όπερα του Βέρντι «Αΐντα» και την ταινία «Billy Elliot».

«Ο διάβολος φοράει Prada» αναφέρεται στην εμπειρία μιας κοπέλας που προσελήφθη ως βοηθός της αρχισυντάκτριας του Vogue, η οποία είναι εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο της υψηλής ραπτικής και του έτοιμου ενδύματος και φέρεται σαν τύραννος στο προσωπικό.

Η συγγραφέας του βιβλίου, η Λόρεν Βάισμπεργκερ, ομολόγησε ότι έμπνευση αποτέλεσε γι αυτήν η αρχισυντάκτρια Άννα Γουίντουρ, έπειτα από μια περίοδο πρακτικής εξάσκησής της στο περιοδικό μόδας.

Η Άννα Γουίντουρ είναι εδώ και χρόνια ένα από τα πρόσωπα του χώρου της μόδας με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Η ταινία, στην οποία η Μέριλ Στριπ υποδυόταν την Άννα Γουίντουρ και η Αν Χάθαγουεϊ τη βοηθό της, προβλήθηκε το 2006 και είχε έσοδα 326 εκατομμύρια δολάρια από τα εισιτήρια παγκοσμίως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:27