search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:13
MENU CLOSE

Ντομπρόβσκις: Δεν βοηθά να μπούμε σε περίοδο αστάθειας για το ελληνικό πρόγραμμα

27.01.2017 13:12
Ντομπρόβσκις: Συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου - Media

Δεν βοηθάει να ξαναμπούμε σε περίοδο οικονομικής αστάθειας και σε στείρες συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, τη στιγμή που η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη λήξη του Ecofin, για το ελληνικό ζήτημα, ο Β. Ντομπρόβσκις είπε ότι η συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι δυνατή αν συνδράμουν όλες οι πλευρές με εποικοδομητικό τρόπο. Τόνισε, επίσης, ότι όλοι εργάζονται για να διασφαλίσουν την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και προσέθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπογραμμίζοντας, στη συνέχεια, τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ο Β. Ντομπρόβσκις είπε ότι οι δημοσιονομικές αποδόσεις είναι ελαφρώς καλύτερες από το προβλεπόμενο. Η Ελλάδα πέτυχε τους δημοσιονομικούς της στόχους το 2015, ενώ το 2016 υπάρχει σημαντική υπεραπόδοση των στόχων, ανέφερε ο Λετονός επίτροπος. Για την τρέχουσα χρονιά, η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστή τροχιά και εκτιμάται ότι θα επιτύχει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,75% του ΑΕΠ, ενώ και για το 2018 όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι μάλλον θα επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ, ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:12