19/10/2019 09:00:41
11.12.2009

Πολιτική αστάθεια στη Ρουμανία

Άβολα άρχισε να…αισθάνεται ο νέος πρόεδρος της Ρουμανίας  Τραϊάν Μπασέσκου, μιας και το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας ζήτησε επανακαταμέτρηση 138.000 ψήφων που ακυρώθηκαν στις πρόσφατες εκλογές στη χώρα των Βαλκανίων.

Η απόφαση αυτή είναι πιθανό να αλλάξει τα αποτελέσματα των εκλογών μιας και ο Μπασέσκου αναδείχθηκε νικητής με διαφορά μικρότερη του 1% ήτοι 70.000 ψήφοι διαφορά.

Η επανακαμέτρηση διατάχθηκε ύστερα από καταγγελία για νοθεία που έκανε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Ρουμανίας που στις πρόσφατες εκλογές ηττήθηκε.

«Δε μπορούμε να μείνουμε απαθείς όταν υπάρχουν τόσες πολλές ενδείξεις ότι δόθηκαν χρήματα για την αγορά ψήφων, τον 'εκλογικό τουρισμό' και τις πολλαπλές ψήφους» τόνισε ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών.

Παράλληλα, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που έχει στείλει στη Ρουμανία περίπου είκοσι παρατηρητές τόνιζε πως η διαδικασία πληρούσε τα κριτήρια του Οργανισμού, παρόλα αυτά  κάλεσε τις Αρχές να ερευνήσουν τις καταγγελίες για νοθεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.