search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:41
MENU CLOSE

Οι δανειστές «τρελάθηκαν» και ανεβάζουν διαρκώς τον λογαριασμό – Από τα αρχικά 4,5 δισ. ευρώ μέτρα απαιτούν τώρα 7 δισ.!

27.01.2017 20:59
Οι δανειστές «τρελάθηκαν» και ανεβάζουν διαρκώς τον λογαριασμό - Από τα αρχικά 4,5 δισ. ευρώ μέτρα απαιτούν τώρα 7 δισ.! - Media

 

Νέες απαιτήσεις προέβαλαν οι δανειστές στο προχθεσινό Eurogroup, ανεβάζοντας περαιτέρω τον πήχη για τα πρόσθετα μέτρα που καλείται να λάβει η χώρα μας.

Από την αρχική αξίωση για νομοθέτηση μέτρων ύψους 4,5 δισ. ευρώ ανέβηκαν στα 7 και πλέον δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα “Αγορά” που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Πλέον, αξιώνουν να συμπεριληφθούν στο πακέτο οι απώλειες εσόδων από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο κατά 1,15 δισ. ευρώ κάθε μήνα, το αντιστάθμισμα των δαπανών για την επιστροφή χρημάτων σε ένστολους κ.λπ. που έγιναν με δικαστικές αποφάσεις, η αντιμετώπιση του ελλείμματος του ΕΦΚΑ κ.ά.

Επίσης, οι πιστωτές αφήνουν να διαρρεύσει ότι, για να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση έως τις 20 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει άμεσα μείωση του αφορολόγητου, αλλαγές στα εργασιακά κ.λπ.

Στο πλαίσιο της σκληρής στάσης τους, οι θεσμοί δεν έθεσαν συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα και δεν προσδιόρισαν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει να υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.

Παράλληλα, η προοπτική μετάθεσης της συζήτησης για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος στο τέλος του 2018 απειλεί να θέσει σε κίνδυνο την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:41