search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:54
MENU CLOSE

Νέες απειλές για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς: «Στείλτε τους αμέσως πίσω» διαμηνύει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

28.01.2017 10:25
Νέες απειλές για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς: «Στείλτε τους αμέσως πίσω» διαμηνύει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας - Media

 

«Πολιτική» χαρακτήρισε την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην τρομοκρατία.

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας είναι μία απόλυτη απογοήτευση. Μιλώ ξεκάθαρα, δεν ήταν δικαστική απόφαση, αλλά πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε εκδήλωση που έγινε το πρωί του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη.

«Περιμένουμε ότι η γειτονική μας χώρα Ελλάδα θα τους επιστρέψει στην Τουρκία το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στους 8 αξιωματικούς που έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι οκτώ αξιωματικοί «πρέπει να βρεθούν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης. Αν είναι αθώοι, θα απαλλαγούν. Αν είναι ένοχοι, θα λάβουν την τιμωρία τους», ανέφερε.

«Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επιστραφούν 8 άνθρωποι που ενεπλάκησαν στη δόλια απόπειρα πραξικοπήματος;», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.  

«Γνωρίζαμε μέχρι τώρα τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο PKK και το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα μέχρι τώρα. Με αυτή την απόφαση, η Ελλάδα αποκάλυψε πόσο λανθασμένη είναι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είναι μία άδικη απόφαση και καλούμε την Ελλάδα να τη διορθώσει το ταχύτερο δυνατό και να επιστραφούν αυτοί οι 8 στην Τουρκία», κατέληξε.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:53