search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:55
MENU CLOSE

Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει εντελώς: Αισχρή επίθεση Τραμπ κατά New York Times και Washington Post

28.01.2017 19:03
Ιρανός ΥΠΕΞ: Τα γεράκια δίπλα στον Τραμπ διψούν για πόλεμο - Media

 

Όποιοι δεν συμφωνούν μαζί του και όποιοι γράφουν τα αρνητικά του, μπαίνουν στο στόχαστρο του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Έτσι μετά τις αποκαλύψεις των NYT, ότι το περίφημο «διάταγμα Τραμπ» έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή και κόσμος κρατείται στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ και πρώην παρουσιαστής ριάλιτι, απάντησε μέσω twitter.

«Οι αποτυχημένοι @nytimes κάνουν λάθος για εμένα από την αρχή. Ελεγαν ότι θα χάσω τις προκριματικές και μετά ότι θα χάσω τις γενικές εκλογές. ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Οι @nytimes και η @washingtonpost ήταν τόσο λάθος και επιθετικές απέναντί μου που οι times απολογήθηκαν στους αναγνώστες τoυς. Είναι απέναντί μου από την αρχή, δεν άλλαξαν τακτική και δεν θα αλλάξουν ποτέ. ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ».

«Απόλυτο χάος» έχει προκαλέσει η εφαρμογή του διατάγματος Τραμπ για τους πρόσφυγες

Ο ένας από τους ιρακινούς πρόσφυγες που κρατείτο στο αεροδρόμιο JF Kennedy της Νέας Υόρκης κατ΄εφαρμογήν του διατάγματος Τραμπ, ο Χαμίντ Χαλίντ Νταρουίς έγινε δεκτός στο αμερικανικό έδαφος χωρίς εξήγηση, ανακοίνωσε ο συνήγορός του Μαρκ Ντος. Οι δύο Ιρακινοί είχαν εργασθεί για την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στο Ιράκ.

«Είμαστε ευγνώμονες για την απελευθέρωση του κ. Νταρουίς», δήλωσε ο δικηγόρος του προσθέτοντας ότι ένδεκα ακόμη άνθρωποι κρατούνται στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, τουλάχιστον μία οικογένεια προσφύγων κρατείται στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στα υπόλοιπα αεροδρόμια της αμερικανικής επικράτειας.

Αγνωστο είναι επίσης πόσοι επιβάτες εμποδίσθηκαν να επιβιβασθούν σε αεροπλάνα διάφορων αεροπορικών εταιρειών που είχαν ως προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες και πόσοι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ, κάτοχοι πράσινης κάρτας, που έλειπαν στο εξωτερικό βρίσκονται τώρα σε αδυναμία να επιστρέψουν.

Το διάταγμα του Τραμπ έχει προκαλέσει απόλυτο χάος και έχει χωρίσει οικογένειες, δήλωσε ο Αμπεντ Αγιούμπ, νομικός και πολιτικός διευθυντής της Αμερικανο-Αραβικής Επιτροπής κατά των Διακρίσεων.

Το διάταγμα διακόπτει την εισδοχή όλων των προσφύγων για 120 ημέρες και απαγορεύει για 90 ημέρες την είσοδο πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράν, Ιράκ, Υεμένη, Λιβύη, Συρία, Σουδάν και Σομαλία) στο αμερικανικό έδαφος, ακόμη και αν κατέχουν νόμιμη βίζα.

Ο Τραμπ λέει ότι στόχος είναι ο αποκλεισμός «ισλαμιστών τρομοκρατών» και ότι προτεραιότητα εισδοχής θα δοθεί στους χριστιανούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:54