search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:32
MENU CLOSE

Ο Σαλονικιός εραστής και η «φακάτη»

16.08.2011 08:51
Ο Σαλονικιός εραστής και η «φακάτη» - Media

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Πόσες μέρες σας έπρηξαν τα… αυτιά με την κομβικής και τεράστιας και κοσμογονικής σημασίας σημερινή συνάντηση της Μέρκελ με τον Σαρκοζί και για το καρφωμένο βλέμμα των αγορών, της ευρωζώνης και της… Ελλάδας στο ραντεβουδάκι των δύο ισχυρών πολιτικών παραγόντων του ευρώ;

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Πόσες μέρες σας έπρηξαν τα… αυτιά με την κομβικής και τεράστιας και κοσμογονικής σημασίας σημερινή συνάντηση της Μέρκελ με τον Σαρκοζί και για το καρφωμένο βλέμμα των αγορών, της ευρωζώνης και της… Ελλάδας στο ραντεβουδάκι των δύο ισχυρών πολιτικών παραγόντων του ευρώ; Πόσες υποτιθέμενες προσδοκίες επενδύθηκαν; Πόσες συγκλονιστικές «λύσεις» στην ευρω-κρίση χρέους υποθέσατε ότι μπορεί να προωθήσουν οι δυο τους;

Συμβαίνει, ξέρετε, και στο Χόλιγουντ: συχνά υπερπαραγωγές δισεκατομμυρίων πληρώνουν επιπλέον δισεκατομμύρια σε διαφήμιση, αλλά στο ταμείο… πάπαλα. «Νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου / έχουν στήσει φωλιά / μεσ’ στο έρημο κι άδειο μας σπίτι» κ.λπ. (αιωνία σου η μνήμη, Στελάρα).

Ευτυχώς οι δύο κορυφαίοι ευρωπαράγοντες πρόλαβαν και «έριξαν τους τόνους», «χαμήλωσαν τον πήχη» και διάφορα άλλα εύηχα τα οποία προτιμούν τα κανάλια και άλλα ΜΜΕ για να μας «ενημερώνουν». Οι Γάλλοι δεν προτίθενται να το θέσουν στα σοβαρά και οι Γερμανοί – για τον φόβο των Ιουδαίων και του πονηρούλη και καρδιοκατακτητή Σαρκοζί – εκ των προτέρων απορρίπτουν κάθε ιδέα περί… ευρωομολόγου.

Το είπε άλλωστε εκείνο το σκληρό αγόρι (εντάξει, δεν είναι κι ο Νίκος Κούρκουλος – ούτε καν ο δευτεροκλασάτος Τσακ Νόρις) βιετναμικής καταγωγής, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας. Επίσης το είπε και ο ιέραξ της Μέρκελ, ο υπουργός των Οικονομικών της και αφεντικό της οικονομικής πολιτικής της, ο Σόιμπλε, ο οποίος παρεμπιπτόντως είπε και κάτι που μας ενδιαφέρει: ότι ο Γερμανός φορολογούμενος, παρά το… ρίσκο (!) που ανέλαβε η κυβέρνησή του, δεν έχει πληρώσει ούτε στο ελάχιστο για τη στήριξη της Ελλάδας.

[Όχι τίποτε άλλο, αλλά το σημειώνουμε για να αξιολογούμε άλλη φορά πιο σωστά τις παπαριές που ακούμε στο Ellada από τους εγχώριους προπαγανδιστές της συμφοράς και τα παλικάρια της κυβερνησάρας μας περί δανείων και ενίσχυσης που λάβαμε από τους… ευρωπαϊκούς λαούς και τι κρίμα που θα είναι να προδώσουμε την εμπιστοσύνη τους. Ευτυχώς τα λένε κάποτε μόνοι τους οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι και ξελαμπικάρουν όσοι ιθαγενείς αναζητούν όντως πληροφόρηση…].

 

Ευκοιλιότης…

Η συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, με οικοδεσπότη τον διάσημο Μεσόγειο εραστή (και σύζυγο ολόκληρης Κάρλας – πώς διάβολο τυφλώθηκε τόσο η θεά;), είναι για σήμερα. Και υποτίθεται ότι γίνεται για να ακολουθήσουν κάποιου είδους ανακοινώσεις που θα βάλουν φρένο στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Υποτίθεται δε ότι η συνάντηση ήταν από καιρό προγραμματισμένη και δεν έγινε επειδή μπήκε η σφήνα των CDS και των σπρεντ στους τρυφερούς γλουτούς του διεθνούς φήμης εραστή. Όμως, η σκληρή (τωόντι!) πραγματικότητα είναι πως η Γαλλία:

Όχι μόνο βρίσκεται στα κάγκελα.

● Όχι μόνο βλέπει τον εαυτό της να αποτελεί βασικότατο στόχο των αγορών.

Όχι μόνο βλέπει τον Τρισέ να τρέχει, γέρος άνθρωπος, στα κακόφημα καλντερίμια της δευτερογενούς αγοράς για να μαζέψει, πληρώνοντας κερατιάτικα, γαλλικά (και ισπανικά) ομόλογα ανάμεσα στα περιττώματα των ευκοίλιων καμαριών της διεθνούς αγοράς (που παίρνουνε τα Imodium πιο συχνά κι από την κόκα). Με κίνδυνο δε να μετατρέψει την ΕΚΤ στον παγκόσμιο βόθρο των τοξικών ομολογιακών περιττωμάτων.

● Αλλά, επιπλέον, διαπιστώνει ότι η μοίρα της είναι πιο κοντά σ’ αυτή των Ελλήνων και των Πορτογάλων παρά σ’ αυτή των Γερμανών (φανταστείτε τώρα τον Σαρκοζί να βλέπει ότι θα γίνει Σόκρατες, Θαπατέρο και Παπανδρέου και αναλογιστείτε τη φρίκη του: σιγά μην κάτσει η Κάρλα, ποιοτικό κορίτσι και αισθαντική καλλιτέχνις, επιπέδου Τζένης Βάνου στα πολύ καλύτερά της, να φάει τα χρόνια της με τον λούζερ).

 

Τα «φακάτικα»

Το χειρότερο όμως που διαπιστώνει ο φίλτατος Νικολά(κης), με τη θεσσαλονικιώτικη ρίζα και τον ανάλογο τσαμπουκά, είναι ότι η Μερκελ, αυτή η άκαρδη και απολύτως ψυχρή Ανατολικογερμανίς – βγαλμένη από τα συντρίμμια της δικής της χώρας, τα οποία προκάλεσε η νικήτρια του Ψ.Π. Δυτική Γερμανία –, έχει αποφασίσει πως θα είναι εφεξής αυτή που πάντα στο μέλλον θα «φακάει»*.

Οποία ντροπή για τον Σαρκοζί, να βρεθεί ξαφνικά στη θέση του «φακώμενου» από τις διεθνείς αγορές (από εκείνη του «φακούντος» Γάλλους, Έλληνες, Πορτογάλους και λοιπούς), επειδή η Αγγελικούλα με το διαβολικό πρόσωπο τα έχει στυλώσει και αρνείται διαρρήδην να επωμιστεί τις επισφάλειες των «αφρόνων», που λέει και το αγοράκι με τη βιετναμική καταγωγή, και μάλιστα να πληρώνει τα «φακάτικα» της… όποιας κοινωνικής πολιτικής τους.

1. Αν η Γερμανία δεχθεί το ευρωομόλογο, θα βάλει, λέει η Αγγελικούλα, πολύ σκληρούς και απαγορευτικούς όρους – οι οποίοι πάντως παρασκηνιακά συζητούνται, καλού – κακού, έστω σε επίπεδο υπόγειας διαπραγμάτευσης και σεναρίων.

2. Αν η Γερμανία δεν δεχθεί το ευρωομόλογο, δηλαδή να «προικίσει» με εγγυήσεις κάποιον «μηχανισμό» με 2,5 έως 3 τρισεκατομμυριάκια ευρώ (αντί για τα σημερινά 450 ψωροδισεκατομμυριάκια του EFSF (στον οποίο το Ellada του Giorgos φιλοδοξεί να ενταχθεί – με ελπίδες, προσώρας τουλάχιστον, όσες του Παναιτωλικού να πάρει πρωτάθλημα), τα οποία θεωρούνται κάτι σαν τα έξοδα των γιάπηδων για τα Imodium, τότε η Μέρκελ θα πρέπει να ετοιμάσει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Γερμανίας.

Το επόμενο βήμα της είναι να πάει πρόεδρος στο ΔΝΤ για να γλιτώσει – όπως οι ποινικά υπόλογοι στις χώρες τους ξεπλένονται σε έναν διεθνή οργανισμό διεθνούς κύρους κ.λπ.

3. Αν όμως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί αποφασίσουν ότι θα συνεχίσουν να παίζουν το «Γύρω – γύρω όλοι – στη μέση ο μαλάκας» (ψηφίστε με μορφή σχολίων για το ποιος είναι ο μαλάκας, εξαιρουμένου βεβαίως του συντάκτη του κειμένου), τότε τι θα συμβεί;

Το πιθανότερο είναι ότι ο Τρισέ, αναδυόμενος ως Αφροδίτη του Μποτιτσέλι από τη σκατίλα της δευτερογενούς αγοράς, θα τους πάρει μια και καλή σώβρακα, σουτιέν, «σουσπασιόν» και νεγκλιζέ και θα αναλάβει πρόεδρος της ευρωζώνης, πρωθυπουργός της Γερμανογαλλίας, ύπατος αρμοστής Ελλάδας, Πορτογαλίας κ.λπ., με υφυπουργό τον Σόρος και γ.γ. όποιον του υποδείξει η Goldman Sachs.

Εδώ που τα λέμε, το να προεδρεύεις και να πρωθυπουργεύεις στην ευρωζώνη αυτή την περίοδο σηκώνει «βαρέα και ανθυγιεινά». Τι κρίμα που τα καταργούν μόνοι τους. Όμως, όλα εδώ πληρώνονται…

* Η λέξη «φακάω» – για τους πιο παλιούς και… όχι μυημένους – είναι ένα από τα πιο ευφυή ευρήματα της αξέχαστης Μαλβίνας Κάραλη και δεν είναι τίποτε άλλο από τον εξελληνισμό του αγγλικού ρήματος fuck («πηδάω»). Εφάμιλλη του «Τάπερμαν» (εδώ… ρωτήστε και κανέναν φίλο σας…)


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:31