search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:28
MENU CLOSE

Ξεσήκωσε και το NBA ο Τραμπ: Ο νόμος του είναι μία μ@@@κια, λέει ο Χόλις-Τζέφερσον

29.01.2017 17:40
Ξεσήκωσε και το NBA ο Τραμπ: Ο νόμος του είναι μία μ@@@κια, λέει ο Χόλις-Τζέφερσον - Media

 

Ο νέος νόμος του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με το προσφυγικό και την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από εφτά συγκεκριμένες Μουσουλμανικές χώρες (Ιράν, Ιράκ, Συρία, Σομαλία, Υεμένη, Λιβύη, Σουδάν) έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός μπάσκετ.

Ανάμεσα στους παίκτες που ενοχλήθηκαν από την κίνηση είναι και ο σμολ φόργουορντ των Νετς, Χόλις-Τζέφερσον, ο οποίος έχει ασπαστεί τον Μουσουλμανισμό και πήρε θέση:

“Προσπαθούμε να διδάξουμε τον κόσμο να μην δείχνει με το δάχτυλο κάποιους ανθρώπους, να μην κατηγορεί ένα ολόκληρο σύνολο. Δεν έχεις το δικαίωμα να κρίνεις ένα ολόκληρο γκρουπ ανθρώπων από τις ενέργειες του ενός. Αυτό που συμβαίνει είναι λάθος. Δεν μπορείς να κρίνεις όλους τους Μουσουλμάνους γιατί οι καρδιές των Μουσουλμάνων δεν είναι έτσι. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι “καθαροί” άνθρωποι που πιστεύουν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.”

O Χόλις Τζέφερσον δεν είναι ο μοναδικός που αντέδρασε στον νέο νόμο αφού και οι άνθρωποι των Μπακς στάθηκαν στο πλευρό του Θον Μέικερ ο οποίος έχει γεννηθεί στο Σουδάν.

Ο παίκτης του Μπρούκλιν συνέχισε τις δηλώσεις του: “Όλο αυτό είναι σκληρό. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει ένας εντελώς διαφορετικός χειρισμός. Ο κόσμος πρέπει να βγει μπροστά, να αντιδράσει γιατί όλο αυτό στην τελική είναι μία μαλ…! Αυτός (σ.σ. Ντόναλντ Τραμπ) στοχεύει συγκεκριμένους ανθρώπους και τους τοποθετεί στο περιθώριο. Αυτές οι χώρες και οι πολίτες τους ίσως σκέφτονται: “Γιατί το κάνεις αυτό σε εμάς;”, “H οικογένεια μου ζει στις ΗΠΑ” κτλ. Αυτή η απόφαση είναι ένα βήμα προς τα πίσω. Πολύ μεγάλο βήμα. Και χωρίς αμφιβολία επηρεάζει εκατομμύρια κόσμου , ακόμα και αυτούς που δεν είναι Μουσουλμάνοι. Οι άνθρωποι έχουν καρδιά, νοιάζονται, είναι λυπηρό να το βλέπεις όλο αυτό.”

Πηγή: eurohoops.net

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:26