search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:36
MENU CLOSE

Ο Ιρανός σκηνοθέτης Ασγάρ Φαρχάντι δεν θα παραστεί στα Όσκαρ- Καταγγέλλει το διάταγμα Τραμπ

30.01.2017 06:37
Ο Ιρανός σκηνοθέτης Ασγάρ Φαρχάντι δεν θα παραστεί στα Όσκαρ- Καταγγέλλει το διάταγμα Τραμπ - Media

 

Ο Ιρανός σκηνοθέτης Ασγάρ Φαρχάντι, υποψήφιος για Οσκαρ στην κατηγορία της καλύτερης ξένης ταινίας, ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων καταγγέλλοντας τους περιορισμούς εισόδου που επέβαλε το διάταγμα Τραμπ.

«Η πρόθεσή μου δεν ήταν να μην παραστώ στην τελετή ή να την μποϊκοτάρω για να δείξω την αντίθεσή μου στις πολιτικές του Τραμπ, διότι γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία και στην Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου είναι αντίθετοι στον φανατισμό και τον εξτρεμισμό που κυριαρχούν σήμερα περισσότερο παρά ποτέ», εξηγεί στην ανακοίνωσή του ο σκηνοθέτης.

«Αλλά φαίνεται τώρα ότι η ίδια η δυνατότητα παρουσίας μου θα υποστεί «εάν» και «αλλά» και αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από εμένα, ακόμη και αν γινόταν εξαίρεση για τη δική μου μετακίνηση», προσθέτει.

«Εδώ και χρόνια, στις δύο ακτές του ωκεανού, ομάδες ανθρώπων που ασπάζονται τη σκληρή γραμμή προσπάθησαν να παρουσιάσουν στον λαό τους μη πραγματικές και τρομακτικές εικόνες ανθρώπων από άλλες κουλτούρες ώστε οι διαφορές να γίνουν διαφωνίες, οι διαφωνίες εχθρότητες και οι εχθρότητες φόβοι. Το να εμπνέεις φόβο στον άλλο είναι ένα από τα κατ΄εξοχήν μέσα για τη δικαιολόγηση εξτρεμιστικών και φανατικών συμπεριφορών από στενόμυαλους ανθρώπους», γράφει στην ανακοίνωσή του ο ιρανός σκηνοθέτης.

Η τελευταία ταινία του Ασγάρ Φαρχάντι «Ο Εμποράκος» είναι υποψήφια για το Οσκαρ καλύτερης Ξένης Ταινίας. Το 2012 , ο Ιρανός σκηνοθέτης βραβεύθηκε με το Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας για το φιλμ «Ενας Χωρισμός». Η Ιρανή ηθοποιός Ταρανέχ Αλιντούστι, πρωταγωνίστρια της ταινίας του Ασγαρ Φαρχάντι ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει την τελετή των Οσκαρ διαμαρτυρόμενη για τα ρατσιστικά μέτρα του Ντόναλντ Τραμπ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:35