19/12/2018 00:28:19
11.12.2009

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δικαιώματα των παιδιών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δικαιώματα των παιδιών - Media

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο το βοηθό του Συνήγορου του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού Γιώργο Μόσχο και την εννεαμελή συντονιστική επιτροπή του δικτύου ΜΚΟ.

Ο Κάρολος Παπούλιας, συνεχάρη όλους για το έργο που επιτελούν, το οποίο, όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό και σημείωσε πως  «όταν ο πυρήνας μιας κοινωνίας, που είναι τα παιδιά, υποφέρει και πάσχει, τότε η κοινωνία πάει κατά διαόλου».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί να διευρυνθεί η διεθνής σύμβαση προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, ενώ απευθυνόμενος στον Γιώργο Μόσχο και στα μέλη του Δικτύου ΜΚΟ ότι αυτοί είναι πρωτοπόροι σε αυτόν τον αγώνα.

Ο βοηθός του Συνήγορου του Πολίτη από τη μεριά του, δήλωσε ότι η γνώση, η εφαρμογή και η προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού χρειάζεται να είναι προτεραιότητα της κοινωνίας μας, κάτι που πολλές φορές δεν γίνεται ενώ δήλωσε πως «η σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού πρέπει να μας απασχολεί ως πολιτεία για το πως θα τη δούμε να γίνεται πράξη».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.