search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:36
MENU CLOSE

Μελάς: Το ΔΝΤ δεν θα μπει στο πρόγραμμα

30.01.2017 07:20
Αυτοί είναι οι 4 φιναλίστ για να αναλάβουν το ΔΝΤ - Media

 

Το ΔΝΤ δεν προλαβαίνει και δεν θα μπει στο ελληνικό πρόγραμμα ως χρηματοδότης, αλλά τελικά η αξιολόγηση θα κλείσει με κάποιες υποχωρήσεις και μετά τις γερμανικές εκλογές θα ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, εκτίμησε ο καθηγητής Διεθνών Χρηματοοικονομικών του Παντείου Κ. Μελάς.

Από την μία πλευρά υπάρχει η αντιπαράθεση με το ΔΝΤ για το ύψος και τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, από την άλλη η αντιπαράθεση της Γερμανίας του Σόιμπλε, του Eurogroup και της Commission για τα δημοσιονομικά και η Ελλάδα υφίσταται τις πιέσεις, είπε ο κ. Μελάς.

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υπηρετεί το δικό της αφήγημα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, για το 2017, για την ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την ένταξη στο σύστημα ποσοστικής χαλάρωσης, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης που θα επιτρέψει στη χώρα να βγει ξανά στις αγορές, όπως εκτίμησε ο ίδιος.

«Οποιαδήποτε καθυστέρηση κάνει ζημιά, γιατί κινδυνεύει να χαθεί η εμπιστοσύνη, η δυναμική» και η κυβέρνηση έκανε μία συμβιβαστική πρόταση και θα επιμείνει σε αυτή την κατεύθυνση, εκτίμησε ο ίδιος.

Ο κ.Μελάς σημείωσε ότι σύμφωνα με την δική του εντύπωση «το ΔΝΤ δεν θα μπει» τελικά στο πρόγραμμα, καθώς «ο χρόνος δεν φτάνει, είναι δύσκολο να μπει και να δώσει χρήματα». Η αξιολόγηση μπορεί κατά τον ίδιο να κλείσει με κάποιες υποχωρήσεις και στη συνέχεια να ανοίξει, μετά τις γερμανικές εκλογές, το θέμα του χρέους.

Σχολιάζοντας το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ο ίδιος σημείωσε ότι επί χρόνια οι διαπραγματεύσεις και οι πολιτικές διεργασίες γίνονται από τις χώρες μέλη όχι προτάσσοντας τα συμφέροντα της ΕΕ και της Ευρωζώνης, αλλά τα εθνικά συμφέροντα, κυρίως των μεγάλων χωρών όπως η Γερμανία, «ειδικά μετά την κρίση».

 

Πηγή: Στο Κόκκινο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34