search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Αμύθητο θησαυρό ψάχνουν στη Στερεά Ελλάδα

30.01.2017 10:04
Αμύθητο θησαυρό ψάχνουν στη Στερεά Ελλάδα  - Media

Το μυστικό του παππού και το κυνήγι των κληρονόμων για έναν θησαυρό με κασόνια γεμάτα χρυσό και διαμάντια, ένας μυστήριος χάρτης και οκτώ κληρονόμοι πρωταγωνιστούν στην ιστορία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Μπορεί η ιστορία να θυμίζει σενάριο χολιγουντιανής ταινίας, όμως ο θρύλος ενός αμύθητου θησαυρού με χρυσές λίρες και βουνά από διαμάντια μεταφερόταν από πάππου προς πάππου στα νεότερα μέλη της οικογένειας από την Εύβοια, πέντε εκ των οποίων έχουν βάλει τώρα σκοπό της ζωής τους να τον ανακαλύψουν με τη βοήθεια τριών φίλων τους.

Όλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν σχεδόν πριν 5 χρόνια, όταν ένας παππούς εκμυστηρεύτηκε πριν πεθάνει το μυστικό με τον χάρτη και τα σημάδια του θησαυρού στα εγγόνια του. Αρχικώς τα εγγόνια δεν δώσανε ιδιαίτερη σημασία, πιστεύοντας ότι πρόκειται για μύθο και ανοησίες. Οι σκέψεις τους άλλαξαν, όταν έτυχε να βρεθούν στην περιοχή, για την οποία τους είχε μιλήσει ο παππούς! Τότε είδαν ότι τα σημάδια είναι αληθινά! Το ένα σημάδι οδηγούσε στο άλλο και μετά από αρκετά σημάδια οδηγήθηκαν στο ακριβές σημείο, όπως το περιέγραψε ο παππούς. Έκπληκτοι οι κληρονόμοι απευθύνθηκαν στον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα, ο οποίος αποκάλυψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πλούσιο παρασκήνιο της υπόθεσης.

«Υπάρχουν… 12 σεντούκια, κάθε ένα από τα οποία κρύβει μέσα του 24.000 λίρες ή πεντόλιρα! Αυτά είναι στοιβαγμένα σε ένα χώρο που έχει ένα μέτρο ύψος, δύο μέτρα μήκος και τρία μέτρα πλάτος! Μιλάμε για 7-8 τόνους χρυσού! Υπάρχουν διαμάντια με αμύθητη αξία», είπε ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση.

«Όταν τα τελευταία λόγια του πατέρα σου είναι για τον θησαυρό που άκουγες από παιδί, να μιλούν για αυτόν όχι μόνο εκείνος αλλά και ο παππούς σου, δεν μπορείς παρά να πιστέψεις ότι υπάρχει» τονίζει στην Espresso, μια από τους οκτώ επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς».

Όπως λέει, οι ιστορίες για τα πολύτιμα σεντούκια που φέρεται ότι είναι θαμμένα σε χώρο που ανήκει σε εκκλησία της Μητρόπολης Χαλκίδας, Ισταίας και Βορείων Σποράδων ήταν καθημερινά αντικείμενο συζητήσεων του παππού, καθώς υποστήριζε ότι τα είχε θάψει ο δικός του προπάππους.

«Από μικρή άκουγα τον παππού μου να μου περιγράφει τον θησαυρό. Μιλάμε για 12 κασόνια με χρυσές λίρες και κοσμήματα με διαμάντια και πετράδια. Τις τελευταίες ώρες προτού φύγει από τη ζωή, μας φώναξε κοντά του και τα τελευταία του λόγια, η τελευταία του επιθυμία, ήταν να του υποσχεθούμε ότι θα ψάξουμε να τον βρούμε. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος την ώρα που φεύγει για το τελευταίο του ταξίδι, να λέει ψέματα» τονίζει κ. Ελένη και συνεχίζει λέγοντας: «Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί κάποιος να απαγάγει εμένα ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μου για να του υποδείξουμε που είναι θαμμένος ο θησαυρός!».

 

Πηγή: lamiareport.gr

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10