search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:59
MENU CLOSE

ΔΝΤ: Αυξήθηκε η απόδοση των ελληνικών ομολόγων

30.01.2017 13:28
Τι αλλάζει στη στάση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος - Media

 

Η απόδοση των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε σήμερα, μετά τους τελευταίους ισχυρισμούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την «εκρηκτική» δυναμική του χρέους της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκε σήμερα κατά 20 μονάδες βάσης στο 7,3% και οι τίτλοι αυτοί καταγράφουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις μετά το προσωρινό πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους τον Δεκέμβριο. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η τελευταία ετήσια έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα (που είναι σε γνώση της εφημερίδας) προκαλεί πρόσθετες αμφιβολίες για τη συνέχιση της παρουσίας του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Άλλο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg σημειώνει ότι οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, εν μέσω ενδείξεων ότι ο πληθωρισμός στη Γερμανία ενισχύεται. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν τα κρατικά ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης, με τις αποδόσεις των ιταλικών και των πορτογαλικών τίτλων να αυξάνονται μετά την εκτίναξη του δείκτη τιμών καταναλωτή στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας. Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 0,47%, ενώ των αντίστοιχων γαλλικών τίτλων αυξήθηκε 4 μονάδες βάσης στο 1,10%. Η απόδοση των ισπανικών 10ετών ομολόγων σημείωσε άνοδο 5 μονάδων βάσης στο 1,62% και των ιταλικών 9 μονάδων βάσης στο 2,3%.

Η ταχύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των τιμών προκάλεσε πωλήσεις των ομολόγων, εν μέσω προσδοκιών ότι η άνοδος του πληθωρισμού πάνω από το 2% σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το περιθώριο να σταματήσει νωρίτερα τη νομισματική στήριξή της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:58