search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:33
MENU CLOSE

Γιατροί του Κόσμου: Πόσοι πρόσφυγες πρέπει να πεθάνουν ακόμα στη Μόρια;

30.01.2017 14:20
Γιατροί του Κόσμου: Πόσοι πρόσφυγες πρέπει να πεθάνουν ακόμα στη Μόρια; - Media

 

Τη βαθιά τους οδύνη για το νέο θάνατο, τον τρίτο κατά σειρά μέσα σε μία εβδομάδα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, εκφράζουν οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, με ανακοίνωσή τους.

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από τους αδιευκρίνιστους θανάτους δύο ατόμων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, ακόμα ένας δεκαοκτάχρονος, βρέθηκε σήμερα νεκρός, ενώ άλλος ένας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου.

Προσθέτουν δε, ότι μολονότι τα ακριβή αιτία των θανάτων παραμένουν μέχρι στιγμής, επισήμως, άγνωστα, εικάζεται ότι οφείλονται σε αναθυμιάσεις από θερμάστρα ή κάποιο άλλο αυτοσχέδιο μέσο θέρμανσης.

«Ως η οργάνωση, που έχει αναλάβει την παροχή πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, οι Γιατροί του Κόσμου είχαν από πολύ νωρίς δημόσια επισημάνει τους σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και την υγεία, όσων παραμένουν στο Κέντρο της Μόριας εξαιτίας των άσχημων συνθηκών διαβίωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουν επίσης στην ανακοίνωση, την πάγια θέση τους, ότι «η διαβίωση ανθρώπων σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες είναι μείζον ζήτημα, το οποίο τοποθετείται πέρα και πάνω από οποιαδήποτε ανάγκη για απαρέγκλιτη τήρηση της Συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας».

Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του, 45χρονος Σύρος, ενώ την περασμένη Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, πέθανε άλλος ένας άνδρας, 22 ετών, από την Αίγυπτο. Και στις δύο περιπτώσεις, η αρχική ιατροδικαστική εξέταση δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου των δύο ανδρών. Ζητήθηκε περαιτέρω ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για να διερευνηθεί η πιθανότητα ο θάνατος να επήλθε από αναθυμιάσεις ή εισπνοή άλλων αερίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:32