02/04/2020 11:54:01

Γεροβασίλη: Βλέπει πολιτική συμφωνία για την αξιολόγηση - Αποκλείει την ψήφιση προληπτικών μέτρων

Γεροβασίλη: Βλέπει πολιτική συμφωνία για την αξιολόγηση - Αποκλείει την ψήφιση προληπτικών μέτρων - Media
 
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στο ζήτημα της αξιολόγησης εκτίμησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη από τη Βουλή, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τονίζοντας, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει προληπτικά δημοσιονομικά μέτρα για μετά το 2018.
 
Ενώ για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην αξιολόγηση σημείωσε ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά την απέδωσε στη διάσταση μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών.
 
«Η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί τεχνητή ανάφλεξη της κρίσης. Δεν θα έλεγα το ίδιο για την αντιπολίτευση και κυρίως την ΝΔ. Κάθε φορά που ο Σόιμπλε ζητά δηλώσεις υποταγής, ζητάτε και εσείς δηλώσεις υποταγής. Η διάσταση στη διαπραγμάτευση, το ξέρετε καλά, είναι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» είπε η Όλγα Γεροβασίλη σημειώνοντας πως και η Κομισιόν σήμερα ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για κινδυνολογία. 
 
Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης διέψευσε τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για ψήφιση των προληπτικών μέτρων με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.
 
«Οι 153 βουλευτές της πλειοψηφίας προφανώς και δεν θα ψηφίσουν προληπτικά μέτρα και ευτυχώς δεν επαρκούν οι υπόλοιποι πρόθυμοι της αντιπολίτευσης για να το κάνουν αυτό» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας: «δίνουμε έναν πολυμέτωπο αγώνα για να βγει η χώρα από την επιτροπεία που την καταδίκασαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 
 
Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια» κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.