search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:45
MENU CLOSE

Μάθε μπαλίτσα: Εμπνέεται ο Τραμπ από τον… Ρόντμαν;

30.01.2017 20:11
Μάθε μπαλίτσα: Εμπνέεται ο Τραμπ από τον… Ρόντμαν; - Media
 
Μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται στις πρώτες μέρες της προεδρίας του ο Ντόναλντ Τραμπ αναπτύσσει αρθρογράφος της Washington Post.
 
H θεωρία αυτή στηρίζεται σε έναν από τους πολλούς άγραφους κανόνες των σπορ που λέει: «Κάνε πολλά και σκληρά φάουλ από την αρχή. Και στη συνέχεια παίξε δυνατά» και στηρίζεται στη θεωρία ότι και οι διαιτητές δεν θα μπορούν να τα σφυρίξουν όλα, αλλά και ότι στη συνέχεια, όταν το παιχνίδι παραμείνει δυνατό, θα είναι πιο «ήρεμο» στα μάτια των διαιτητών, απ’ όσο στην αρχή.
 

Το άρθρο υποστηρίζει ότι ο Τραμπ κάνει κάτι αντίστοιχο: με την έναρξη της προεδρίας του «παίζει σκληρά», ώστε να δοκιμάσει τα όρια των αντοχών του συστήματος, αλλά και να καθορίσει ο ίδιος τον τρόπο του πολιτικού παιγνίου. Ταυτόχρονα, υποχρεώνει τις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις να του δείξουν τις δυνατότητές τους.
 
Όπως ένας σκληρός αμυντικός, ας πούμε ο Ντένις Ρόντμαν, έπαιζε από την αρχή σκληρά τους αντιπάλους του, έτσι και ο Τραμπ εφαρμόζει σκληρές πολιτικές από την αρχή, προκειμένου να θέσει ο ίδιος τα όρια του παιχνιδιού και να υποχρεώσει τους πολιτικούς αντιπάλους να τον ακολουθήσουν.
 
Φυσικά, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της κόκκινης κάρτας ή του πέμπτου φάουλ, αλλά ως τότε ίσως τα πράγματα να έχουν αλλάξει…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:44