search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:13
MENU CLOSE

Μάσσιμο Ντ Αλέμα: Ένα νέο κόμμα της ιταλικής Αριστεράς, μπορεί να συγκεντρώσει το 10% των ψήφων

31.01.2017 07:45
Μάσιμο Ντ

 

Με δήλωσή του στo δημόσιo τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre και στην εκπομπή της δημοσιογράφου Μπιάνκα Μπερλινγκουέρ, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, υπογράμμισε ότι «αν δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα της Αριστεράς, με σοβαρό τρόπο, με την συμμετοχή όσων έχουν διάθεση να συμβάλουν, το κόμμα αυτό θα ξεπεράσει σίγουρα το 10% των ψήφων».

«Παραγγείλαμε δημοσκοπικές έρευνες που το επιβεβαιώνουν», πρόσθεσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν επικεφαλής του ιδρύματος πολιτικής έρευνας Feps, που ανήκει στον χώρο των ευρωπαίων σοσιαλιστών.

Η δήλωση αυτή του Μάσιμο Ντ΄Αλέμα εντάσσεται στην έντονη αντιπαράθεση του γραμματέα των «Δημοκρατικών», Ματέο Ρέντσι με την εσωκομματική μειοψηφία, η οποία ζητά την άμεση διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου. Έστω και αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, ο Ρέντσι και οι σύμμαχοί του θεωρούν ότι το συνέδριο του κόμματος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, αλλά η αριστερή πτέρυγα απαντά ότι μετά την ήττα στο δημοψήφισμα του περασμένου Δεκεμβρίου, απαιτείται άμεση και βαθιά αυτοκριτική.

Είναι προφανές ότι η διάσπαση της ιταλικής κεντροαριστεράς είναι πλέον κάτι περισσότερο από πιθανή, από την στιγμή που ούτε η πλειοψηφία, ούτε η μειοψηφία του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν φαίνεται διατεθειμένη να προβεί σε κάποια ουσιαστική υποχώρηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24