22/01/2019 17:43:06

Βαρύτατη καταγγελία στη Βουλή: Δικηγορικό γραφείο έχει στήσει «φάμπρικα» με βουλευτές για να εκβιάζεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Βαρύτατη καταγγελία στη Βουλή: Δικηγορικό γραφείο έχει στήσει «φάμπρικα» με βουλευτές για να εκβιάζεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού  - Media
 
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρη Κυριτσάκη πως συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο «συνεργάζεται» με πρόθυμους βουλευτές οι οποίοι καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με 4-5 εταιρίες, για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες και για τις οποίες το συγκεκριμένο νομικό γραφείο κατακλύζει καθημερινά με οχλήσεις την Επιτροπή, έτσι ώστε να εκβιάζεται η Επιτροπή και να επηρεάζεται η προτεραιοποίηση των ελέγχων της.
 
Μιλώντας κατα την διάρκεια της ακρόασης του απο την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλης ο Δημήτρης Κυριτσάκης τόνισε πως «το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο βρίσκει κάθε φορά έναν βουλευτή που για τους δικούς του λόγους - δεν ξέρω γιατί, κάποιοι το πιστεύουν κάποιοι άλλοι όχι και τους βάζει να κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή για τις 4-5 εταιρίες. Θέλουν με αυτό τον τρόπο να εκβιάσουν την Επιτροπή για να προτεραιοποιεί τους ελέγχους όπως τους βολεύει. Και ασχολούμαι κάθε μέρα με αυτά».
 
Ο Δημήτρης Κυριτσάκης πάντως δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Επιτροπή δεν θα αποστεί από τους σκοπούς της να επιβληθεί μία τάξη στην αγορά», στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.