search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:00
MENU CLOSE

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί

17.08.2011 11:37
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί - Media

Την δυσαρέσκειά της απέναντι στις αποφάσεις που έλαβαν οι καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, εξέφρασε η αντιπολίτευση.

Την δυσαρέσκειά της απέναντι στις αποφάσεις που έλαβαν οι καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, εξέφρασε η αντιπολίτευση.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης ανέφερε ότι «δεν υπήρξε η απαραίτητη αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης, που έχει πλέον ευρωπαϊκές διαστάσεις. Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστηρίξει εξ αρχής, ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης απαιτεί άμεση έκδοση ευρωομολόγου» και πρόσθεσε ότι «το ευρωομόλογο μετατέθηκε για το απώτερο μέλλον και τα διαθέσιμα του Ταμείου Στήριξης κρίθηκαν ‘επαρκή’. Το αποτέλεσμα αυτό αποδοκιμάστηκε από τις διεθνείς αγορές, όπως ήταν αναμενόμενο».

Παράλληλα το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως η καταρχήν συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί «επαναβεβαιώνει την πρόθεσή τους να περάσουν από φωτιά και σίδερο τους λαούς της Ευρώπης, προκειμένου να προστατεύσουν την ισχύ των μονοπωλίων τους από την κρίση που βαθαίνει».

«Η προώθηση της οικονομικής διακυβέρνησης σημαίνει σιδερένια επιβολή των στρατηγικών στόχων της ΕΕ, όπως διαμορφώθηκαν από το Μάαστριχ και τις άλλες συνθήκες που ακολούθησαν. Επιδιώκουν να πληρώσουν οι λαοί την κρίση και τα χρέη τους, να εξασφαλίσουν τη ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, να προστατεύσουν την ευρωζώνη που σπαράσσεται από αντιθέσεις» τονίζει το ΚΚΕ και σημειώνει πως «και η νέα συμφωνία του γερμανογαλλικού άξονα θα αποδειχτεί προσωρινή».

Από την Δημοκρατική Αριστερά ο πρόεδρός της, Φώτης Κουβέλης, δήλωσε ότι το αρνητικό περιεχόμενο της συμφωνίας Μέρκελ – Σαρκοζί είναι η άρνηση του  ευρωομολόγου και η προτεινόμενη συνταγματοποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας. «Συμπερασματικά δύο βήματα πίσω, ένα βήμα μπρος και ένα σημειωτόν ήταν το αποτέλεσμα της πολυαναμενόμενης συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί» κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Τέλος ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης, δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Παρίσι αποτελεί ένα δειλό βήμα προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης και της οικονομικής ενοποίησης της Ένωσης, που είναι αναγκαίες για να μην διαλυθεί η ζώνη του Ευρώ. Όσοι στην Ελλάδα αναζητούν άλλοθι στην επέκταση της κρίσης στον πυρήνα της Ευρώπης, για να καθυστερήσουν περαιτέρω τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που είναι απαραίτητες για την ενδυνάμωση του ιδιωτικού τομέα και τον περιορισμό του κράτους, βλάπτουν τον τόπο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50