search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:11
MENU CLOSE

Απίστευτα πράγματα: «Ξεκρέμαστος» ο Τζόνσον στην υπεράσπιση του Τραμπ – Η Μέι ήξερε από πριν για το διάταγμα για τους μετανάστες

31.01.2017 19:01
Η Ντιλίν είναι ο νέος "κάτοικος" στο νο.10 της Ντάουνινγκ Στριτ - Media
 
Σκηνές απίστευτης πολιτικής έντασης εκτυλίχθηκαν στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, όπου ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον σήκωσε το βάρος της υπεράσπισης της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες, επηρεάζοντας χιλιάδες ανθρώπους.
 
Την ώρα που ο Τζόνσον καλούσε τους Βρετανούς βουλευτές και πολίτες να μη δαιμονοποιούν τον Τραμπ, το Channel 4 του BBC αποκάλυπτε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι γνώριζε για το διάταγμα Τραμπ πριν αυτό υπογραφεί από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, εξηγώντας εν μέρει τη «χλιαρή» αντίδραση της κυβέρνησής της.
 
Ο Τζόνσον αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί των πληροφοριών, λέγοντας ότι δεν σχολιάζει «εμπιστευτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και της πρωθυπουργού» και περιορίστηκε να πει ότι μόλις η κυβέρνηση έχει την πλήρη εικόνα, θα κάνει και τις ανάλογες κινήσεις.
 
Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ενέτεινε την προσπάθειά του να ακυρωθεί η πρόσκληση επίσκεψης στη Βρετανία προς τον Τραμπ, μέχρις ότου ακυρωθεί το επίμαχο διάταγμα, αίτημα το οποίο έχει προσυπογράψει περίπου 1,5 εκατ. Βρετανών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:11