search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:30
MENU CLOSE

Παναγιώταρος υπέρ Τραμπ: Οι πολιτικές του έδωσαν στη ΧΑ νέο άνεμο υποστήριξης

01.02.2017 10:16
Πώς παρουσιάζεται πλέον στο Twitter ο Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής (Photo) - Media

 

Μετά την ανάληψη από τον Ντόναλντ Τραμπ της προεδρίας των ΗΠΑ και την ψήφιση των πρώτων διαταγμάτων για την μετανάστευση βουλευτές της Χρυσής Αυγής υποστηρίζουν στον Independent ότι «οι πολιτικές του Τραμπ μάς έχουν δώσει έναν νέο αέρα υποστήριξης».

«Ανακατεύοντας» μια σκληροπυρηνική ρητορική, το εθνικιστικό στοιχείο στην Ελλάδα και την αμφιλεγόμενη απαγόρευση της μετανάστευσης του νέου Αμερικανού προέδρου υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος της  Χρυσής Αυγής, το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, σε διαδηλώσεις στους δρόμους για την προσφυγική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα..

«Οι πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ μας έδωσαν ένα νέο άνεμο υποστήριξης», αναφέρει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιωταρος, στον «Independent». «Είναι η επικύρωση και η ενίσχυση των εθνικιστικών και πατριωτικών μας πολιτικών-πολιτικών που υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια».

«Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις πολιτικές του Τραμπ», αναφέρει. «Δεν πρέπει να γίνει η Ελλάδα ανοιχτό πεδίο για τους μετανάστες και να έρχονται και να φεύγουν όποτε θέλουν. Θα πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου τα συμφέροντας της χώρας όπως ακριβώς ο Τραμπ».

Η Χρυσή Αυγή αναφέρει ο «Independent»  από περιθωριακή και αμελητέα πολιτική δύναμη προέκυψε από την αφάνεια πριν από τέσσερα χρόνια αποκτώντας εθνική εκπροσώπηση στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Η νεο-ναζιστική ομάδα, θεωρείται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα κόμματα στην Ευρώπη, είδε την αύξηση της υποστήριξής της λόγω της ενδυνάμωσης της οικονομικής κρίσης, ωστόσο οι κατηγορίες ότι ενορχήστρωσε τη δολοφονία ενός αριστερού καλλιτέχνη στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια σταμάτησε τη δυναμική της.

«Από τότε» όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωταρος «το κόμμα παραμένει σε επαγρύπνηση παρατηρώντας από το περιθώριο την παρατεταμένη προσφυγική κρίση κατά την οποία πάνω  από ένα εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες έχουν περάσει από την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι 62.000 μετανάστες παραμένουν παγιδευμένοι στη χώρα, λόγω του κλεισίματος των συνόρων στα Βαλκάνια, όπως αναφέρει ο Independent δεν έχουν παρατηρηθεί ρατσιστικά κρούσματα βίας στην Ελλάδα

Ωστόσο το αντι-προσφυγικό αίσθημα βρίσκεται σε άνοδο, και  όπως λέει ο κ. Παναγιωταρος «αυτό θα ενισχυθεί μετά τα διατάγματα Τραμπ για την μετανάστευση».

«Είναι απλό», δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Ο Τραμπ είναι ο νέος πλανητάρχης. Είναι ο πρόεδρος της παγκόσμιας υπερδύναμης, και είτε τον συμπαθείς είτε όχι, οι πολιτικές του πλέον θα αρχίζουν να επηρεάζουν όλον τον κόσμο». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:29