search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:12
MENU CLOSE

Διχάζουν οι απόψεις Ξυδάκη για δραχμή-Τον «αδειάζει» ο Βούτσης

01.02.2017 10:50
Βούτσης από την Πορτογαλία: Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ε.Ε. - Ανασυντάσσεται η ακροδεξία - Media

«Εφόσον θα υπάρχει ευρώ και ΟΝΕ, δεν υπάρχει ζήτημα είτε μονομερούς αποχώρησης της χώρας είτε να πάμε σε εθνικό νόμισμα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τονίζοντας ότι πρόκειται για συλλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον Σκάι σημείωσε πως έχουν ενεργοποιηθεί δυνάμεις διεθνώς που θεωρούν ότι το ενιαίο νόμισμα είναι θνησιγενές, ενώ μίλησε για τμήμα των δανειστών, που δεν διαθέτει συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη, που θέλει την έξοδο της Ελλάδας.

Εκτίμησε ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος φλερτάρει με την ιδέα της διάσπασης της Ευρώπης. Είπε πως συνομιλώντας με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου και φίλα προσκείμενος στον κ. Τραμπ του εξήγησε ότι οι Έλληνες σε ποσοστό 80%-85% τάσσονται υπέρ της κοινωνικής σύγκλισης στην Ευρώπη και της νέας αρχιτεκτονικής της ΟΝΕ, καθώς αυτή τη στιγμή η αρχιτεκτονική της ΟΝΕ δημιουργεί πλεονάσματα στο Βορρά και ελλείμματα στο Νότο.

Ούτε κατά διάνοια δεν θα ψηφίσει η Βουλή τέτοια μέτρα που ζητά το ΔΝΤ ούτε θα φέρει τέτοια η κυβέρνηση είπε ο κ. Βούτσης και έκανε λόγο για βρώμικο πόλεμο που γίνεται σε βάρος της χώρας.

Ερωτηθείς εάν θα γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα εάν επιμείνουν στα ακραία μέτρα οι δανειστές ήταν αρνητικός. «Δεν υπάρχουν αυτά ούτε στις σκέψεις ούτε στο στρατήγημα της κυβέρνησης» είπε και επανέλαβε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εμφανιζόμασταν ως χομπίστες των εκλογών, εκτός εάν υπάρχουν απελπιστικά αδιέξοδα.

Έκανε λόγο για απόπειρα στραγγαλισμού της χώρας ενώ τόνισε ότι θα ήταν αρνητική εξέλιξη -καθώς θα καθυστερήσει η ένταξη στο QE- τυχόν μη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έως τις 20 Φεβρουαρίου. Εκτίμησε πως υπάρχει σχέδιο για ευρωζώνη πολλών ταχυτήτων, όπου στα Βαλκάνια θα υπάρχει μια ιδιαίτερη ταχύτητα με χαμηλούς μισθούς και συντάξεις στην οποία θέλουν να εντάξουν και την Ελλάδα.

Τόνισε πως ουδέποτε υπήρξε σχέδιο Β, όπως υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ εκτίμησε ότι πλέον έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί στην Ευρώπη.

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα κλείσει η διαπραγμάτευση θεωρώντας πως οι δανειστές θα τηρήσουν τα υπεσχημένα.

Λοβέρδος: Δεν είναι αστοχία οι δηλώσεις Ξυδάκη για τη δραχμή

Δεν είναι αστοχία οι δηλώσεις Ξυδάκη για τη δραχμή, είναι κάτι που το έχει ξανακάνει, θεωρώ ότι είναι το πιστεύω του, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο επανόρθωσε, επιβεβαιώνει αυτά που είπε πριν, «νομίζω ότι ο κ. Ξυδάκης είναι πολύ συνειδητός», πρόσθεσε.

 Όλα αυτά γίνονται, δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, ενώ έχουμε την αξιολόγηση σε εξέλιξη και σε μεγάλη καθυστέρηση, που επιβαρύνει, όπως έχει φανεί ξεκάθαρα, την ατζέντα της κυβέρνησης. 
Την ίδια ώρα τα μηνύματα για την οικονομία είναι τα χειρότερα, είναι μηνύματα αστάθειας και δεν αισιοδοξώ καθόλου, τόνισε ο κ. Λοβέρδος, γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά και όταν κλείσει η αξιολόγηση θα κλείσει σε μία βάση χειρότερη από του Δεκεμβρίου. 
 
Οι υπουργοί διαπιστώνουν, και απορώ γιατί εκπλήσσονται, συμπλήρωσε, ότι σε κάθε eurogroup που πάνε βρίσκουν και την κατάσταση χειρότερη και στις 20 Φεβρουαρίου, η κατάσταση θα είναι χειρότερη απ΄ ότι ήταν σήμερα. 
Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι αυτό που η κυβέρνηση θέλει να κάνει, είναι μία συμπυκνωμένη τροπολογία αντί για μεσοπρόθεσμο, που να είναι όμως μεσοπρόθεσμο, και το οποίο να προβλέπει μέτρα από το ‘18 και μετά αλλά με προϋποθέσεις. Δηλαδή, τόνισε, ένας διαρκής κόφτης σε μισθούς, συντάξεις και αφορολόγητο, αλλά με προϋποθέσεις. 
 
Στη ερώτηση εάν φέρει την τροπολογία στη Βουλή τι θα κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, απάντησε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν. Και πρόσθεσε ότι το όριο των 180 ψήφων είναι μία φενάκη γιατί το Σύνταγμα δεν προϋποθέτει 180 για να περάσει ένα σχέδιο νόμου, περνάει και με σχετική πλειοψηφία των παρόντων και με απόλυτη πλειοψηφία. Εάν μία κυβέρνηση το βάλει, τόνισε ο κ. Λοβέρδος, σημαίνει ότι πάει για εκλογές, γιατί εάν κάνει την ψηφοφορία στη Βουλή ο νόμος θα περάσει. Αυτό θα είναι πρόσχημα για να πάει σε εκλογές. 
 
Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε μία πορεία που δημιουργήθηκε με κόπους και θυσίες, έκανε την Ελλάδα μόνη χώρα που δε βγαίνει από τα μνημόνια, όλοι οι άλλοι βγήκανε και μας κράτησε δύο χρόνια πίσω. Τώρα λοιπόν θα προχωρήσει μόνος του, δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο Ελληνικός λαός πληρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ που εξέλεξε, αν και τώρα έχει καταλάβει γι’ αυτό δηλώνει στις δημοσκοπήσεις ότι το 14 ήταν καλύτερα. 
 
Στην ερώτηση τι θα κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε ότι πριν από τις εκλογές δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασιών, Εμείς εκτιμάμε, δήλωσε, ότι υπάρχει μία πολιτική δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του ελληνικού λαού και στη σύνθεση της Βουλής και λέμε αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, τόνισε και δήλωσε ότι σημαντικό είναι και τι θα κάνουν μετά, και η απάντηση είναι η ίδια, επισήμανε με αυτή του 2012 και του 15, ότι δηλαδή όλες οι δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και δημοκρατικότητα μαζί, δεν αλλάζουμε γραμμή σε αυτό.

Λαφαζάνης: Το εθνικό νόμισμα θα υπηρετήσει τη χώρα και θα βοηθήσει να ακυρώσουμε τα μνημόνια και τη λιτότητα

Ο Ξυδάκης αποτύπωσε το κυβερνητικό δράμα και την τραγωδία της χώρας που διαχειρίζονται οι μνημονιακές κυβερνήσεις και τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα, δήλωσε στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Η πολιτική της κυβέρνησης έχει ναυαγήσει, προκαλεί συνεχή προβλήματα και οδυνηρές καταστάσεις στην ελληνική κοινωνία, πρόσθεσε, και η λύση είναι ένα εθνικό νόμισμα που θα υπηρετήσει τη χώρα και θα βοηθήσει να ακυρώσουμε τα μνημόνια και τη λιτότητα. 
Ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε ότι δεν αναφέρεται σε διπλό νόμισμα αλλά σε ένα εθνικό νόμισμα το οποίο δεν θα είναι εξαρτημένο από τη Γερμανία και τη γερμανική Ευρώπη και με ισοτιμία που θα οριστεί με οικονομικά και τεχνικά κριτήρια και κριτήρια λειτουργικότητας.

Στην οικονομική λειτουργία, ανέφερε, είτε πεις μία μονάδα εθνικού νομίσματος προς ένα ευρώ είτε προς πέντε ή δέκα, αυτό δεν έχει καμία επίπτωση στα εισοδήματα, στη λειτουργία της οικονομίας και η ισοτιμία είναι ένα θέμα που θα οριστεί από την επόμενη κυβέρνηση σε μία σχέση που θα είναι και λειτουργική και εύχρηστη ώστε να λειτουργήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο η οικονομία. Η ισοτιμία είχε κάποια μεγάλη αξία όταν έγινε η μετατροπή της δραχμής σε ευρώ, υπογράμμισε και επισήμανε ότι τότε επιλέχθηκε να είναι 340 δραχμές το ευρώ κάτι που οδήγησε σε καταλήστευση της χώρας. 

Σε μία νύχτα λεηλατήθηκε ο εθνικός της πλούτος χώρας, συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης, και τόνισε πως η ισοτιμία του ενός ευρώ δεν έπρεπε να είναι πάνω από 100 δραχμές. Με την ισοτιμία που επιλέχθηκε οι κάτοχοι τότε του ευρώ απέκτησαν τριπλάσια αγοραστική αξία από αυτήν που θα έπρεπε να έχουν και για αυτήν την τεράστια υποτίμηση του εθνικού πλούτου δεν έγινε καμία συζήτηση ούτε καν νύξη, συμπλήρωσε. 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43