search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:38
MENU CLOSE

«Κατακραυγή» για το διάταγμα Τραμπ από την Ευρωβουλή

01.02.2017 18:08
Τέλος η Φεντερίκα Μογκερίνι από το «τιμόνι» της ευρωπαϊκής διπλωματίας - Media

 

Αυθαίρετη χαρακτήρισαν οι περισσότεροι ευρωβουλευτές, κατά την διάρκεια συζήτησης στην Ευρωβουλή, σήμερα στις Βρυξέλλες, την πρόσφατη έκδοση του εκτελεστικού διατάγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ, που επιβάλει την απαγόρευση εισόδου στην επικράτεια των ΗΠΑ σε υπηκόους επτά χωρών.

Πολλοί ευρωβουλευτές υπογράμμισαν ότι είναι ενάντια στις βασικές αξίες των δυτικών δημοκρατιών, όπως η ελευθερία, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η αλληλεγγύη.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι χαιρέτισε τις διευκρινήσεις που εξέδωσαν οι αρχές των ΗΠΑ ότι οι πολίτες της ΕΕ δεν θα επηρεαστούν από τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, ακόμη και αν έχουν την ιθαγένεια μιας από τις επτά χώρες που αφορά το διάταγμα. Κατέστησε, ωστόσο σαφές, ότι «αυτό δεν αλλάζει τη συνολική μας αξιολόγηση για τις εκτελεστικές αυτές πράξεις (…) Η ΕΕ δεν θα γυρίσει την πλάτη σε όποιον έχει το δικαίωμα διεθνούς προστασίας», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό πρεσβεύουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να πρεσβεύουμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:35